"Az áfacsalást a legfelsőbb szinteken döntötték el" – írta utolsó levelében az eltűnt üzletember

"Az áfacsalást a legfelsőbb szinteken döntötték el" – írta utolsó levelében az eltűnt üzletember

„Még 2009-ben az áfacsalást az akkori kormánypárt építette ki. Akkor döntötték el a legfelsőbb szinteken, hogy a Magyarország és Szlovákia között elcsalt áfát hogyan fogják elosztani. Továbbá azt, hogy ki fogja biztosítani a kiemelt cégeknek a védelmet az akkori APEH-nél.” Ez a három mondat egy 9 hónapja eltűnt – egyes feltételezések szerint meggyilkolt – felvidéki üzletember, Dömény Zoltán utolsó, 25 oldalas leveléből származik.

Az iromány összesen 18 milliárd (!) forintnyi áfacsalás-sorozatról lebbenti fel a fátylat – cégnevekkel, személynevekkel, összegekkel. A Privát Kopó birtokába került levelet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága is megkapta. Azóta több büntetőeljárást is elrendeltek az ügyben.

Hírdetés

Dömény azt írta, hogy magyar – főként Győr-Moson-Sopron megyei – állampolgárok által alapított, Magyarországon és „Szlovákiában” bejegyzett gazdasági társaságok mögött álló személyek – 2009. és 2012 nyara között – elsősorban repce- és napraforgómag „utaztatásával” követték el a bűncselekményeket. A vállalkozó szerint a bűnszervezet működését S. Csaba és M. Sándor (azaz Stoiber Csaba és Medgyesy Sándor – Kuruc.info szerk.) „koordinálta”. Dömény levele szerint a cégláncolat egyik fontos szeme lehetett az egyik leggazdagabb – a professzionális labdarúgásban is érdekelt – felvidéki nagyvállalkozó egyik érdekeltsége is.

A vállalkozó papírra vetette azon információját is, amely szerint a brutális mértékű áfacsalás-sorozat megvalósításáról a legfelsőbb politikai szinten döntöttek, és az adóhivatal éveken keresztül „védelmet” biztosított a bűnbanda holdudvarába tartozó cégeknek.

A fordított áfa bevezetését követően az áfacsalók Csehországot és Lengyelországot szemelték ki törvénysértő tevékenységük színhelyéül.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »