Az Adevarul román napilap a pápa csíksomlyói látogatásáról: Orbán Viktor fogadja Ferenc pápát?

Az Adevarul román napilap a pápa csíksomlyói látogatásáról: Orbán Viktor fogadja Ferenc pápát?

Az Adevarul román napilap a pápa csíksomlyói látogatásáról

Az Adevarul című román napilap blogrovatában George Simion aktivista azt írja, hogy június elején Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogja fogadni Ferenc pápát Csíksomlyón.

George Simion – aki Románia és Moldova egyesülését szorgalmazza és jelöltként akar indulni a májusi európai parlamenti választáson – a székelyföldi románok egy szombati találkozójára hivatkozik, ahol ortodox püspökük, Andrei Moldovan azt állította: tudomása szerint sem Klaus Iohannis román államelnök, sem Viorica Dancila miniszterelnök nem vesz részt a csíksomlyói eseményen, így Orbán Viktor fogadja majd a pápát.

Hírdetés

A blogger felszólította a román hatóságokat, hogy a pápa romániai látogatásának valamennyi helyszínén a román állam kompetens vezetői fogadják a római katolikus egyházfőt.

A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma elnevezésű szervezet hétvégi ülésén – ahol a blogger szerint a román püspök nyilatkozata elhangzott – egy nyílt levelet is közzétettek.

Ebben a részt vevő székelyföldi román szervezetek azt kérték a román államtól, hozzon olyan konkrét intézkedéseket, amelyek gátat szabnak Magyarország törekvésének, hogy kiterjessze szuverenitását Székelyföldre a Budapest által finanszírozott erdélyi beruházások révén.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »