Az Ádeni-öbölben elhagyta a legénység a jemeni húszik által eltalált hajót

Az Ádeni-öbölben elhagyta a legénység azt a teherhajót, amelyet húszi lázadók Jemenből indított rakétákkal eltalálták, és a legénysége nem tudta eloltani a támadás okozta tüzet – közölte szombaton az amerikai hadsereg.

Az Egyesült Államok térségbeli műveletiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM) az X közösségi oldalra feltett szombati közleményében arról számolt be, hogy a Verbena nevű hajó legénységét egy másik kereskedelmi hajó vette fel. A közlés szerint "az IRIN Jamaran nevű iráni fregatt nyolc tengeri mérföldre volt a Verbenától, de nem reagált a vészjelzésre".

A Verbena a fedélzeten keletkezett tűz miatt küldött vészjelzést. A hajót a húszik csütörtökön két rakétával eltalálták – közölte a CENTCOM. A támadásban egy tengerész súlyosan megsérült, őt az amerikai erők kimenekítették.

Hírdetés

Az ukrán tulajdonú és lengyel üzemeltetésű Verbena kevesebb mint 24 órával korábban már elszenvedett egy másik rakétatámadást.

Szerdán egy másik teherhajót, a Tutor nevű szénszállító hajót a legénysége elhagyta, mert a brit Királyi Haditengerészet irányítása alatt álló UKMTO
tengerbiztonsági hivatal tájékoztatása szerint egy rakéta miatt nagy szivárgás keletkezett, amelyet a húszik által ellenőrzött jemeni Hodeida kikötőváros közeléből indítottak. A hajó jelenleg a Vörös-tengeren sodródik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »