Az a hír biztos megpörögne, hogy bevándorlók vandálkodnak és maszturbálnak egy svéd templomban

Az a hír biztos megpörögne, hogy bevándorlók vandálkodnak és maszturbálnak egy svéd templomban

Csak nem biztos, hogy igaz.

Durva: a templomban maszturbálnak a hideg elől menekülő migránsok, olvasható a Blikk oldalán, a bulvárlap pedig a Breibartra hivatkozik.

A svéd Kristianstad városában található Szentháromság templomban valóban borzalmas események történtek: a helyi sajtó beszámolója szerint az elmúlt években többen bent üvöltöztek, a padlón gyakran szeszesitalos palackok, véres tűk hevernek, többen a padlóra végzik el a dolgukat, volt aki a ezüstöt próbált lopni, és előfordult olyan is, hogy valaki megpróbálta elrabolni az épp megkeresztelendő gyermeket. A legmegbotránkoztatóbb eset az volt, mikor valaki a padsorok között maszturbálni kezdett, és annak ellenére sem hagyta abba, hogy egy rendőrnő felszólította rá.

Az egyház képviselője egy helyi lapnak azt mondta, nem a korábbi, városi hajléktalanokról, hanem „új ügyfelekről”, olyan svéd drogfüggőkről van szó, akiknek nincsenek gátlásaik és a személyzet nagyon aggódik miattuk. Ezekről a veszélyes drogosokról beszélt egyébként egy későbbi hírben a helyi portálnak az önkormányzati rendészet vezetője is.

A hírt szemléző Breibart talált a cikk alatt egy kommentet, amiben egy hozzászóló azt kérdezi, vajon tényleg svéd származású emberek okozták-e a botrányokat, ő ugyanis látott már drogfüggőket, de azok nem így viselkednek.

Hírdetés

Meg is van a következtetés: a tettesek muszlim bevándorlók.

Ennek ellentmondanak ugyan a padlón talált szeszesitalos üvegek és a véres tűk is, a Blikk viszont rögtön átvette a hírt, sőt, még ezt is hozzáköltötte:

„Muzulmán dalokat énekelnek hangosan, ezzel jelezve, hogy a muszlim vallás a kereszténység felett áll.”

Ilyesmiről a Breibart cikkében szó sincs.

Nem kizárt persze, hogy valóban bevándorlók randalíroztak a templomban, de jól látható, hogy a nagyobb látogatottság elérése érdekében hogyan alakulnak át a hírek folyamatosan, míg átfolynak a sajtón.

Szóval csak óvatosan.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »