Autóval megy Ferihegyre? Sokkal könnyebb dolga lesz hamarosan

Autóval megy Ferihegyre? Sokkal könnyebb dolga lesz hamarosan

Nem épülhetett meg a többszintes parkolóház, most ismét építkeznek a területen.

A Budapest Airport központi nagy parkolóját 2018. októberében zárták le, hogy egy hatszintes parkolóházat építsenek. Decemberben azonban visszavonta a – márciusban kiadott – építési engedélyt Budapest főváros kormányhivatala, noha a területen a munkálatok már megkezdődtek. A vállalat tavaly úgy döntött, hogy visszaépíti a korábbi terminálparkolót, új funkciókkal kibővítve azt.

A munkálatok már megkezdődtek, és a hvg.hu most úgy értesült, hogy a parkoló, elektromos töltőállomásokkal kiegészülve, már a nyári csúcsforgalom előtt, várhatóan júniusban elkészül, és 786 férőhelyes lesz.

Hírdetés

Ám nem ez lesz a terület végleges formája: csak addig lehet használatban, amíg el nem kezdődik a jelenleg tervezési fázisban lévő harmadik terminálhoz kapcsolódó, úgynevezett multimodális csomópont építése. Ez a vonat- és buszállomás építését is magában foglalja, a kormányzattal egyeztetett tervek alapján, és várhatóan 2030-ra készül el. A portál azonban rámutat: azt még továbbra sem tudni, hogy a rég várt reptéri vasútvonal mikortól működhet.

A reptéren a korábban tervezett többszintes parkolóházat is meg szeretnék építeni egy új helyszínen.

Nyitókép: Budapest Airport

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »