Autósok, figyelem: különleges eszközök jelennek meg a magyar utakon – fotók

Autósok, figyelem: különleges eszközök jelennek meg a magyar utakon – fotók

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vet be újabb szerkezeteket, hogy elkerüljék a halálos baleseteket és a sérüléseket.

Univerzális, bármilyen típusú teherautóra felszerelhető ütközési energiaelnyelő utánfutókat szerzett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az úton dolgozó munkatársai védelmének további növelése érdekében. A társaság mintegy 4000 munkavállalója dolgozik közvetlenül az utakon, akik nap mint nap balesetveszélyes helyzetekkel néznek szembe.

Az ütközési energianyelő eszközök a munkaterületen dolgozókat védik, valamint a balesetet szenvedett járműben utazók sérüléseit is csökkentik. Íme a fotók az eszközökről, alatta pedig egy videó, amely az utánfutók működéséről hoz egy szerencsés kimenetelű példát. Látszik, hogyan rohan bele egy autós, aki a figyelmeztetések ellenére csak az utolsó pillanatban veszi észre az útakadályt az M0-s autóúton.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Újabb eszközöket vetünk be az utakon dolgozó munkatársaink védelme érdekében‼️ Új, eddig nem használt univerzális, bármilyen típusú teherautóra felszerelhető ütközési energiaelnyelő utánfutókat szereztünk be a napokban. A jelenleg is használt szerkezetekkel ellentétben ezek nemcsak bizonyos típusú tehergépjárművekre szerelhetőek fel, hanem univerzálisan, bármilyen, a megfelelő műszaki kialakítással rendelkező tehergépjárműhöz csatlakoztatható, vontatható kivitelűek, így még több helyen bevethetők. Országszerte 20 autópálya mérnökségünk van, ezeken a telephelyeken átlagosan 3-4 ütközési energiaelnyelő eszköz áll rendelkezésre. Az új eszközök a kardosi, komáromi, monori, szigetszentmiklósi és keszthelyi mérnökségünkre kerülnek. ??‍♂️ Kiemelt célunk, hogy minden kézi erővel végezhető terelés kiépítés és útüzemeltetési feladatellátási munkavégzés munkagép, energiaelnyelő berendezés fedezetében történhessen. A témában további részletek olvashatóak a www.kozut.hu oldalunkon, és hogy pontosan miért is ennyire hasznosak ezek a szerkezetek, arról az IG TV aloldalunk vagy a hivatalos Youtube csatornánk videói között érdemes nézelődnötök. És ne feledjétek: biztonságunk egymás kezében van! ?? . . . . #magyarkozut #kozut #kozutkezelo #autopalya #tma #truckmountedattenuator

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés,

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban indított „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányának részeként számtalan módon igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy vegyék komolyan az úton zajló munkálatok környezetében kihelyezett forgalmi jelzéseket és korlátozásokat, ezzel megakadályozva a figyelmetlenségből bekövetkező baleseteket. Ám továbbra is történnek balesetek, sok esetben az ütközési energiaelnyelők pedig életeket mentenek vagy nagyban hozzájárulnak a sérülések súlyosságának enyhítéséhez.

2019-ben 13 alkalommal ütköztek a közlekedők ütközési energiaelnyelő eszköznek, melyekből szerencsére egyik sem volt halálos kimenetelű, 4 ütközésnél volt súlyos sérült, egy esetben pedig könnyű sérült, a többi anyagi káros. 2020-ban eddig 6 ilyen baleset történt, melyek mind anyagi károsak voltak – közölte a Magyar Közút.

Nyitókép: YouTube/Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt.

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »