Autós gázolás Melbournben: “A tettes mindenkit lekaszabolt, röpködtek az emberek”

Autós gázolás Melbournben: “A tettes mindenkit lekaszabolt, röpködtek az emberek”

A BBC szerint két embert vettek őrizetbe, köztük a fehér SUV sofőrjét. A sajtó más számokat közölt a sérültek számáról, de 5 és 16 közé teszik, biztosat a hivatalos megerősítésig nem lehet mondani. Sokakat a helyszínen láttak el, de voltak olyan súlyos állapotú áldozatok is, akiket kórházba szállítottak.

Hírdetés

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, hogy baleset vagy terrorcselekmény történt-e. Creina O’Grady, a rendőrség szóvivője későbbre ígért részleteket.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy egy fehér Suzuki városi terepjáró (SUV) áthaladt a tilos jelzésen helyi idő szerint a kora esti csúcsforgalom idején, amikor a környék tele volt bevásárlókkal és vakációzó gyerekekkel.

A gépkocsi a gyalogátkelőn áthaladó gyalogosok közé hajtott, és csak akkor állt meg, amikor egy terelőoszlopnak ütközött.

Az incidens hasonlónak tűnik a januári gázoláshoz, amikor ugyanezen a helyen egy férfi hajtott a tömegbe, hat ember halálát okozva, és harminc embert megsebesítve. A sofőr, Dimitrious Gargasoulas ellen hat rendbeli emberölés miatt indult eljárás.

hirado.hu/teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »