Autómentes világnap Kézdivásárhelyen

Autómentes világnap Kézdivásárhelyen

A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi városháza sportirodája újabb kerékpáros felvonulást szervezett tegnap délután a céhes városban az Európai Mobilitási Hét alkalmával, a szeptemberi Mozgó Délután keretében.

A zord időjárás miatt idén sokkal kevesebben vettek részt a felvonuláson, mint két esztendővel ezelőtt, amikor száznál is többen tekertek. Az idei kampány egyik hosszú távú célkitűzése a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Az idei év mottója: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”.

Hírdetés

Az Európai Mobilitási Hetet idén szeptember 16. és 22. között huszonharmadik alkalommal rendezték meg, amelynek a fő célja felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a motorizáció és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos egészségügyi problémákra és a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására is.

A kerékpáros felvonulás rendőri kísérettel a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térről indult, és a több mint negyven bringás végigkarikázta a céhes város főbb utcáit, a Gábor Áron teret is beleértve, majd visszatértek a sportcsarnokhoz. A két legidősebb résztvevő a 76 éves Vikol Kálmán és Szabó András, a két legfiatalabb pedig a négyéves, illetve a négy és fél éves Lázár Hanga és Orbán Zsófia volt. A kerékpáros felvonulást követően a regisztrált résztvevők között értékes díjakat sorsoltak ki.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »