Automatizált áruházakkal újít a brit Tesco

Automatizált áruházakkal újít a brit Tesco

Az újítás első körben Nagy-Britanniában, a Tesco őshazájában lesz elérhető, és egyelőre csupán egyetlen helyen, írta a Storeinsider.

Az első kassza nélküli Tesco-áruház tele lesz majd szenzorokkal és kamerákkal, így a „Nagy Testvér” folyamatosan rajtunk tartja majd a szemét, hogy mit vásárolunk, mit teszünk a bevásárlókocsinkba vagy éppen a kosarunkba – írja az Origo.

A nagy figyelemért cserébe viszont nem kell majd hosszú percekig a kasszánál szobroznunk, mivel nem lesznek kasszák, ezek eltűnnek. 

Hírdetés

A koncepció hasonló az Amazonéhoz, amelyet nemrégen indítottak be Londonban, ahol a gigacégnek van egy boltja, amelybe csak kimegy és bemegy az ember, minden önműködő, a vásárlást pedig finomhangolású érzékelők figyelik.

Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója, a lapnak elmondta azt is, hogy a csúcstechnológiát ugyan próbálgatják, de valószínűleg eltart majd egy ideig, hogy több helyen is bevezessék.

Első körben egy darab áruházukban fogják majd bevezetni, de Murphy nem árulta el, hogy pontosan melyikben. 

Úgy tűnik tehát, hogy az automatizált áruházak teret hódítanak majd a jövőben, lehet, hogy valamikor a távoli jövőben majd Magyarországra is megérkeznek ezek a boltok.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »