Automatikusan, orvosi vizsgálat nélkül veszik katonai nyilvántartásba a fiatalokat Ukrajnában

Az ukrán miniszteri kabinet új rendeletet fogadott el, amely bevezeti a 17-25 év közötti férfiak automatikus katonai nyilvántartásba vételét, anélkül, hogy orvosi bizottság előtt kellene megjelenniük – közölte az Ukrán Védelmi Minisztérium. A védelmi minisztérium által kidolgozott dokumentum szerint a 17 és 25 év közötti férfiakat automatikusan nyilvántartásba veszik mint sorköteleseket, beleértve a külföldön tartózkodókat is.

„Mostantól a sorkötelesek nyilvántartásba vételének folyamata automatizált lesz. A fiúknak nem kell majd orvosi vizsgálaton részt venniük, és minden szükséges adatot más nyilvántartásokból gyűjtenek össze róluk. Ez jelentős időmegtakarítást jelent majd mind a katonai nyilvántartó és sorozó hivatalok alkalmazottai, mind a nyilvántartásba vett fiúk számára” – mondta Katerina Csernohorenko, a digitalizációért felelős miniszterhelyettes.

A határozat három másik, a katonai nyilvántartással kapcsolatos újítást is tartalmaz

Hírdetés

Az első az, hogy az összes 16 és 60 év közötti férfi adatait az Állami Migrációs Szolgálattal, az Igazságügyi Minisztériummal és az Állami Határőrszolgálat Igazgatóságával való információs kölcsönhatás révén fogják ellenőrizni.

Ez frissíti az emberekre vonatkozó adatokat, és segít elkerülni azokat a helyzeteket, amikor olyan embereknek küldenek idézést, akik meghaltak vagy akiket börtönbüntetésre ítéltek, és rács mögött vannak.

Másodszor, az útlevélért folyamodó 16 és 25 év közötti férfiak automatikusan bekerülnek az Oberig-nyilvántartásba, előzetes orvosi vizsgálat nélkül. Ez vonatkozik majd azokra is, akik külföldön élnek, és hivatalos ukrán képviseleteken kérvényezik az útlevelet. Harmadszor, a 18-60 év közötti, külföldön élő férfiak katonai nyilvántartási dokumentumainak helytállóságát az SMS-sel történő elektronikus információs interakció révén fogják ellenőrizni. Ez segít elkerülni a hibákat és az emberi tévedéseket a katonai regisztrációs dokumentumok ellenőrzése során.

(Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »