Automata kézszárítókat adtak át a Rákóczi Főiskolán

A több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alapjaiban forgatta fel életünket. A szakemberek a járvány terjedésének megelőzése érdekében három fő szabályt intéztek a közösségekhez: az orrot és szájat eltakaró maszk viselőse, a megfelelő kézmosás, és a szociális távolságtartás betartása.

A beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szívügyének tartja, hogy egyebek mellett adománygyűjtéssel és védőeszközök vásárlásával segítse a hatékony védekezést. A járvány kezdte óta több ízben adtak át lélegeztetőgépeket, védőfelszereléseket kórházaink számára, május 12-én pedig a kárpátaljai magyar iskolák automata kézszárító berendezéseket vehettek át.

A jelenlévőket Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke köszöntötte.

„A pandémia kezdetekor a főiskola dolgozói számára kihelyeztünk egy urnát, melybe adományaikat helyezhették el”

– kezdte beszédét, majd emlékeztetett arra, hogy az eddig befolyt összegekből a helyi kórházat segítették.

Megtudhattuk továbbá, hogy a most befolyt közel ötszázezer hrivnyából kilencvenhárom magyar iskola számára vásároltak automata kézszárítókat, hiszen közeleg a külső független tesztelés (ZNO) időpontja, amikor is az oktatási intézményekben még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megfelelő higiéniás szabályok betartására.

Hírdetés

„Ezekkel az eszközökkel szeretnénk még inkább segíteni az iskolák működését.

Reméljük, hogy szeptembertől már teljes egészében jelenléti oktatásban részesülhetnek a diákok” – zárta köszöntőjét az elnök asszony. 

„Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szeretnénk már túl lenni a járványon, és ebben a higiéniai szabályok betartása nagyon sokat segít. Ezek a készülékek pedig hozzájárulnak ahhoz,

hogy úgy tanárok, mint diákok biztonságosan dolgozzanak az iskola falai között”

– fejtette ki Csernicskó István megbízott rektor.

A köszöntőket követően a kárpátaljai kistérségek vezetői vehették át az eszközöket, valamint Babják Edit, a Beregszászi Városi Oktatási és Művelődési Osztály vezetője köszönő oklevelet nyújtott át a Rákóczi Főiskola vezetőségének a nagyösszegű adományért.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »