Autista unokatestvérét próbálta védeni a Berkeszen megvert 11 éves fiú

Autista unokatestvérét próbálta védeni, ezért vertek meg egy 11 éves fiút az iskolában a Szabolcs megyei Berkeszen. Akkora ütéseket kapott, hogy agyrázkódást szenvedett, kórházba kellett szállítani – tudósított a szombati RTL Híradó. A támadók 18 éves, nevelőotthonban lakó „kisiskolások”. Értik, ugye…

A megvert fiú szülei feljelentést tettek, a rendőrség nyomoz. A helyi iskolában állítólag rendszeresek a bántalmazások.

A fiú azt mondja: két 18 év körüli felsős diák verte meg, a járólapba verték a fejét, a történtekről azóta is félve mesél. Nem először bántottak egyébként, de most először kellett kórházba vinni, olyan súlyos ütéseket kapott.

A szülők elmondták: gyermekük bántalmazása miatt többször beszéltek már az iskola igazgatójával, aki megígérte, hogy nem lesz több verés, mégsem történt érdemben semmi.

Hírdetés

Az RTL Híradó kereste az ügyben az iskolaigazgatót, de nem érték el.

A berkeszi általános iskolának, úgy tudni, most mindössze 62 tanulója van. Más szülők is azt nyilatkozták, hogy az intézményben rendszeresek a bántalmazások, sokan ezért máshová íratják át gyermeküket, például Kisvárdára.

A megvert fiú két nap után, pénteken engedték ki a kórházból, de fél újra iskolába menni, vagy akár az utcára is kilépni, mert újra szembe találhatja magát nevelőotthonban élő támadóival.

Az RTL Híradó értesülései szerint a faluban nagy a felháborodás az eset miatt, ezért a helyi nevelőotthon lakóit nem engedik ki – az nem derült ki a riportból, hogy ez pontosan mit jelent.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »