Autista betegére vigyázó férfit lőttek lábon

Autista betegére vigyázó férfit lőttek lábon

Hiába feküdt le a földre és tette fel a kezét, jelezve a kiérkező rendőröknek, hogy nincs nála fegyver, egy járőr háromszor is rálőtt – adta hírül több hírportál csütörtökön.

A fogyatékkal élők ápolását ellátó férfi a The Telegraph szerint egy elkóborolt, autista betegét próbálta visszaterelni az otthonba, mivel az utcán feltartotta a forgalmat. A férfi a rendőrség kiérkezésekor lefeküdt a földre, és kezeit maga fölé tartva próbálta a rá célzó rendőröket tájékoztatni, hogy betege csak egy kisteherautóval játszik. A pillanatot megörökítő felvételen hallatszik, amint azt mondja: „Csak egy játékteherautóval játszik, csak egy játékteherautóval”, majd próbálja jobb belátásra bírni az ülő fiút: „Rinaldo, kérlek, légy nyugodt, Rinaldo, ülj le, Rinaldo, kérlek feküdj le a hasadra”. A felvételen az is hallatszik, amint próbálja kérlelni a rendőröket, hogy ne lőjenek, azonban az egyik járőr fegyvere háromszor is elsült, ami ugyanakkor nem hallatszik a felvételen. Az ápoló megsebesült a jobb lábán.

Hírdetés

„Azt gondoltam, hogy míg fenn tartom a kezeimet, nem fognak lőni” – mondta a The Washington Post idézte interjúban. „Hát tévedtem.” Elmondása szerint a rendőrök húsz percig hagyták vérző lábbal feküdni a földön.

A The Washington Post szerint az esetet vizsgálják, melyet állítólag egy 911-re befutott vészhívás indított el. A bejelentő azt közölte a rendőrséggel, hogy egy felfegyverzett férfi öngyilkosságot kíván elkövetni. A Telegraph citálta rendőrségi megszólaló azt mondta: bejelentések nyomán szálltak ki a helyszínre, és utasították az ápolót és betegét, hogy feküdjenek a földre. A The Washington Post szerint a rendőrség nem nevezte meg azt, aki rálőtt a férfire, azonban közleményükben elismerték a három lövés és az ápoló megsebesítésének tényét. Az egyelőre nem derült ki, miért is nyitott tüzet két fegyvertelen emberre a rendőr.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »