Ausztriából buszokkal toloncolják vissza a migránsokat Magyarországra

Az M1 Híradó korábbi információival szemben csütörtökön csak 40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából Magyarországra egy osztrák-magyar egyezmény alapján. A győri határőrizeti szerv illetékese a portálnak elmondta: naponta több tucat embert szállítanak vissza így a szomszédból.

Az M1 Híradó tudósítója korábban arról számolt be, hogy 100-120, Németországból visszatoloncolt migráns várakozik a hegyeshalmi határnál, hogy Győrbe szállítsák őket, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azonban a hirado.hu-nak elmondta: csütörtökön 40-50 illegális határátlépőt küldtek vissza Ausztriából Magyarországra busszal egy osztrák-magyar egyezmény alapján.

Hírdetés

Hozzátette: ebben semmi különös nincs, naponta ugyanis több tucat embert szállítanak vissza így a szomszéd országból. Elmondta azt is, a visszaküldeni szánt migránsokat Hegyeshalomnál, a határ osztrák oldalán egy „kontaktponton” gyűjtik össze, ezért láthatott itt nagyobb tömeget az újságíró. Naponta akár két alkalommal is indulhat egyébként vissza ilyen busz Magyarországra. A rendszerint az osztrák határ és Bécs közt elfogott bevándorlókat azután küldik vissza, hogy meghallgatták őket, és bizonyítható, hogy tőlünk érkeztek Ausztriába.

Dulakodás volt a gálszécsi menekülttáborban

Ugyancsak a Híradó információja szerint a gálszécsi menekülttáborban kedd délelőtt konfliktus robbant ki a bevándorlók között. A rendőrség beavatkozott, szétválasztotta a dulakodókat, azóta az M1 aktuális csatorna információ szerint béke van a befogadó állomáson. A dulakodásban nem sérült meg senki.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »