Ausztriában már hivatalos: a betolakodók brutálisan alulképzettek – ez kell nektek?

Az AMS, azaz az osztrák munkaügyi hivatal kénytelen volt korrigálni önmagát: sokkal alulképzettebbek a migránsok, mint ahogyan azt várták. Az AMS adataiból kiderül, hogy 2018 decemberében 32 ezer munkanélküli, a hatóságok előtt ismeretlen migráns élt Ausztriában, hatvan százalékuk Bécsben

A 32 ezer illegális bevándorló zöme (27 990 ember) a következő öt országból érkezett nyugati szomszédunkhoz: Szíria, Afganisztán, Oroszország (főleg Csecsenföldről és Dagesztánból), Irak és Irán.

Ennek a közel 28 ezer embernek alig 10 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel, míg 67,8 százalékuknak csak az általános iskolát sikerült elvégezniük – írja a Kronen Zeitung. Ha származás alapján nézzük az adatokat, akkor figyelemreméltó, hogy az afgánok 87,2 százaléka csak az általánost végezte el, így az afgánok a legképzetlenebb migránsok.

Hírdetés

A szírek az afgánoknál ugyan képzettebbek, de közel sem állnak olyan jól, mint ahogy azt a 2015-ös, 2016-os migrációs válság idejében a balliberálisok és a bevándorláspártiak terjesztették. A szírek 59,7 százaléka csak az általános iskoláig jutott, azonban 12,6 százalékuk eljutott a főiskoláig vagy az egyetemig. Talán nem meglepő, hogy a legképzettebb migránsok az Iránból érkezőek, igaz, ők viszonylag kevesen is vannak.

A Kronen Zeitung felhívja a figyelmet arra, hogy az AMS a migrációs válság kezdetén nagy örömmel fogadta a migránsokat, és felülbecsülték a képzettségüket. Ez az első eset azóta, hogy hivatalosan írnak a sokkal rosszabb adatokról.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »