Ausztriában a muszlim taxisofőrök megtagadják a vakvezető kutyák szállítását

Tiltakozik az osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetsége, mivel az ausztriai, döntően migráns hátterű, muszlim taxisofőrök sorban tagadják meg a vakvezető kutyák szállítását. Arra hivatkoznak, hogy a kutya az iszlám tanai szerint „tisztátalan” állat.

Az egyik esetre Innsbruckban kerül sor, ahol Gabriele Jandrasits beagle – Jack Russell-terrier keverék kiskutyájával szeretett volna a reptérre menni. Az indulás előtti napon taxit rendelt, ahol a diszpécser közölte vele, hogy nem tudja garantálni, hogy másnap reggel autót tudnak küldeni érte, mivel a kutyák fuvarozását a muszlim taxisofőrök vallási okok miatt megtagadják.

Gabriele egyébként a kutyát ketrecben szállította volna.

A kutyák fuvarozása Ausztriában nincs szabályokhoz kötve, azokat elvileg szabadon lehetne taxival szállítani, ezért is háborodott föl Gabriele Jandrasits a muszlim sofőrök önkényes döntése miatt. A nő egyébként a tiroli Vakok és Gyengénlátók Szervezeténél dolgozik és egy másik példát is felhozott arra, hogy a muszlim sofőrök megtagadják a vakvezető kutyák szállítását.

Hírdetés

A Vakok és Gyengénlátók tiroli szervezetének korábbi elnökségi tagja telefonon keresztül rendelt magának taxit, de arról nem tett említést, hogy vakvezető kutyája van.
Amikor a taxi megérkezett, a sofőr egyszerűen megtagadta a fuvart, mondván, hogy kutyát nem szállít.

Anton Eberl és Harald Flecker, a Radio-Taxi innsbrucki igazgatói bocsánatot kértek ugyan az esetek miatt, de, ahogy elmondták, nem ők a járművek tulajdonosai, ezért a taxisofőrök döntésébe nem tudnak beleszólni. Elmondásuk szerint a taxisofőrök 80 százaléka olyan migráns hátterű muszlim, aki vallási okok miatt, a Korán tanaira hivatkozva tagadja meg a kutyák fuvarozását, mondván hogy a kutya „tisztátalan” állat.

Flecker igazgató azt is elmondta a Tiroler Tagezeitung napilapnak, hogy „igyekeznek megértetni a sofőrökkel, hogy nem utasíthatnak vissza egy kutyát, különösen nem, ha vakvezetőről van szó”. Eddig sajnos nem jártak sikerrel a sofőrök meggyőzését illetően.

origo


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »