Ausztria nem hülye, készül a terv: visszatoloncolnák a migránsokat hazánkba

Azért az osztrákok sem teljesen hülyék, hiába próbálják magukról ezt elhitetni. Miközben Christian Kern osztrák kancellár odaadóan arról nyilatkozik, hogy őt bizony nem érdekli, mennyi migráns érkezik az országba, közben hivatalos delegáció érkezik hazánkba, hogy feltérképezzék, mennyire biztonságos Magyarország az Ausztriában feltorlódott bevándorlók számára.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Kern a napokban azzal borzolta az osztrák belpolitikát, hogy kijelentette, a menekültek számáról szóló vita nem érdekli különösebben, ehelyett inkább az foglalkoztatja, hogy miképpen lehet majd integrálni ezeket az embereket és munkát adni nekik.

(Ez persze újabb menekültállomás felgyújtását eredményezte, de ezt csak zárójelben tegyük hozzá).

Eközben…

Az osztrák oldalon azt tervezik, hogy június közepén Wolfgang Sobotka belügyminiszter bebizonyítja majd, Magyarország egy biztonságos harmadik ország, ezért a tárca delegációt szervez hazánkba, hogy eloszlassák azokat a tévképzeteket, amelyek korábban a magyarországi embertelen állapotokról tudósítottak.

Ez azért fontos az osztrák tárcavezető számára, mert tavaly azért hiúsult meg egy afgán kiutasítása Magyarországra, mert az osztrák közigazgatási bíróság szerint a határ másik oldalán már nem érezheti magát biztonságban egy migráns.

Hogy mennyire komoly az elhatározás, azt az is jelzi, hogy Karl-Heinz Grundböck belügyi szóvivő rámutatott:

Hírdetés

„ha Törökország lehet biztonságos harmadik ország, akkor Magyarország is”.

A tét nem kicsi, ha sikerül meggyőzni az osztrák hatóságokat, megkezdődhet azoknak a migránsoknak a kitoloncolása, akik Magyarországon keresztül érkeztek a sógorékhoz.

Eközben…

Mit tesz a magyar kormány? Először is plakátol, az ugye mindig bejön.

Ahogy arról beszámoltunk, a nemzeti ellenzék többször is felhívta arra a Fidesz figyelmét, hogy bár egy igazán jó üzlet (például 3 milliárdos Rogán Antal szomszédjának) a népszavazási kampány, de a jelenlegi helyzetben lassú és hatástalan ez a módi.

Persze, igaz, ami igaz; inkább a bevándorlással tematizáljuk a közbeszédet, mintsem a korrupcióval. Az Ausztriából visszatoloncolt migránsokat meg majd Bicskén, vagy valamelyik másik nyitott menekülttáborban elszállásoljuk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »