Ausztria is alábbhagyhat a bevándorlóimádással: már erőszakkal is védenék a határokat

Ausztria is lezárja a határait, ha Németország így tesz, és Bécs erőszakot is hajlandó alkalmazni, ha más lehetősége nem marad – jelentette be Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter.

Nemzetközi megoldást kell találni a menekültválságra, de ha az nem születik meg, akkor Ausztriának csak két lehetősége marad: vagy megy tovább a mostani folyamat, vagy akár erőszakot is alkalmazhatnak a határon – ezt mondta Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a Die Pressének.

Olyan lesz, mint Macedóniában

A néppárti politikus szerint utóbbi esetben olyan jelenetek játszódhatnak le, mint nemrég Macedóniában.

Mint emlékezetes, augusztusban a macedón-görög határon rendőrsorfallal és könnygázzal próbálták feltartóztatni a "menekülteket".

Hírdetés

Johanna Mikl-Leitner azért szólalt meg, mert kiderült: Németország szigorítani akarja a határai őrizetét, és korlátozná a bevándorlók beengedését.

Gyorsított eljárást alkalmaznának

A belügyminiszter szerint, ha Németország ilyetén módon lezárja a határait, akkor Ausztria is így tesz. A német kormány azt tervezi, hogy a repülőtéren alkalmazott gyorsított eljárást a német-osztrák határon is bevezetik.

Eszerint 48 órán belül vissza lehet küldeni a határról azt, aki nem háborús menekült. A kérdés csak az, hogyan fogják eldönteni a sok hazudozó és hamis útlevéllel vagy papírok nélkül érkező bevándorlóról, ki menekült, és ki nem…

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »