Ausztráliában erősödik és faji háborút óhajt szélsőjobb

Ausztráliában erősödik és faji háborút óhajt szélsőjobb

„Ausztráliában erősödik a szélsőjobboldaliság a lakosok körében, egyre több fiatal radikalizálódik internetes forrásokból merítve ismereteiket” – kongatta meg a vészharangot egy szenátusi bizottságnak tett jelentésében az Ausztráliai Szövetségi Rendőrség (AFP) helyettes parancsnoka.

Ian McCartney azért azt is kijelentette, hogy az iszlamista hátterű terrorizmus „még mindig a legnagyobb veszély jelenti az ország nemzetbiztonságára nézve”.

Sok munka a szélsőjobbal

Az AAP hírügynökség szerint McCartney arról beszélt, hogy a nyomozó hatóságoknak egyre gyakrabban van dolguk a nemzetiszocialista irányzatok híveivel, ami „valós és folyamatos veszélyt” jelent. Aggasztónak nevezte, hogy a „fiatalok radikalizálódása nagyon agresszíven zajlik”. Nem kívánta számszerűsíteni, hogy hány ilyes esettel van dolga a rendőrségnek, hogy elmondása szerint azért, ne sodorja veszélybe a folyamatban lévő ügyeket.

Hírdetés

Az ausztrál hírszerzés (ASIO) a múlt hónapban közölte, hogy a „szélsőjobboldali radikalizmus” jelenleg a terrorellenes hatóságok munkájának mintegy negyven százalékát köti le, míg 2016-ban ez az arány 16 százalékos volt.

A vírus a hibás

Mike Burgess, az ASIO főigazgatója a szervezet éves jelentésében azt írta a múlt héten, hogy a jobboldali radikalizmus „szervezetebbé, körmönfontabbá és tevőlegesebbé” vált. A koronavírus-járvány lendületet adott a „szélsőjobboldali ideológiának”, mivel hívei a kormány intézkedéseiben a globalizmus, a multikulturalizmus és a demokrácia kudarcának bizonyítékát látják. A szélsőjobboldali, hazafias csoportok továbbá elkerülhetetlennek tartják a társadalom összeomlását és a faji háború kitörését.

(MTI nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »