Ausztráliában „antiszemita-járvány” is tombol

Ausztráliában „antiszemita-járvány” is tombol

A The Age c. ausztrál újság antiszemita üzenetek szövegét tette közzé, amelyek egy melbourne-i zsinagóga hangpostájára érkeztek.

Egy helyi zsidó szupremácista vezető a megnyilvánulásokat „járványnak” nevezte, habár épp egy valós világjárvány kapcsán dühösek a zsidókra a helyiek.

A városban a múlt hónapban eljegyzési vacsorát tartottak, amelyen mintegy 70 ortodox zsidó vett részt, megsértve ezzel a közösségi távolságtartási szabályokat. A múlt héten pedig a melbourne-i rendőrségnek akadt problémája haszidokkal, akik a zsidó újév megünneplésére gyűltek össze. Az első hívő hajnali fél ötkor érkezett, és az összejövetel este nyolc után ért véget.

Nemzetiszocialista és más szélsőjobbos csoportok ezeket az engedély nélküli összejöveteleket a zsidó közösség privilegizált helyeztének illusztrálására használták föl. A város Caulfield kerületének zsinagógájába és egy közösségi központba küldött dühös üzenetekben a felháborodott internetezők a zsidókat „kórokozóknak, szemétládának, szarnak” nevezték:

Hírdetés

„Mégis hogy mertek bulizni, amikor egész Victoria államban gyülekezési tilalom van érvényben?… Kib-ott idióták, remélem megdöglötök.”

Dvir Abramovich — a zsidók felsőbbrendűségét és előjogait hirdető ausztráliai Rágalmazás-Ellenes Bizottság (Anti-Defamation Commission) elnöke ugyancsak nyilatkozott The Age-nek, és a jelenséget „járványnak” nevezte:

„A zavaros idők mindig kedveznek a rasszizmusnak. Rendkívül aggaszt bennünket a gyűlölet ilyen hulláma”.

Abramovich azt is nehezményezte, hogy az Egyesült Királyságban megjelent oltásellenes mozgalom ausztráliai szárnya a nemzetiszocialista Németországban egykor működött ellenállási csoport nevét vette föl. A „Fehér Rózsa” aktivistái Melbourne két zsidó negyedében ragasztottak ki horogkeresztes matricákat „Nincs oltás – nincs állás” felirattal. Abramovich szerint ezt „megfélemlítésnek” szánták.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »