Australian Open: Az éljátékosok közül hárman nincsenek beoltva

Australian Open: Az éljátékosok közül hárman nincsenek beoltva

A férfi és női világranglista első 100 helyezettje közül összesen hárman nem kapták meg a koronavírus elleni oltást.

A férfi tornákat szervező ATP szerdai tájékoztatása szerint a világelső Novak Djokovic, valamint az amerikai Tennys Sandgren nem kérte a vakcinát.

A szerb klasszis már biztosan nem nyeri meg tizedik Australian Openjét – és rekordot jelentő 21. Grand Slamét -, miután különengedélyére hivatkozva elutazott Ausztráliába, másfél hetes jogi huzavona után nem kapott vízumot, és hazaküldték.

Hírdetés

A rangsor 94. helyén álló Sandgren – aki kétszer is negyeddöntőzött már Melbourne-ben – korábban bejelentette, hogy nem folyamodik engedélyért, és el sem utazik az ötödik kontinensre.

A 30 éves játékos közölte, nem oltásellenes, csak nem akarja, hogy az amerikai kormány döntse el, hogy ő mit csinál a szervezetével. Később támogató üzeneteket posztolt Djokovicnak, kitartásra buzdítva őt.

A női sorozatot irányító WTA arról számolt be, hogy egy teniszező nincs beoltva, ám sem a nevét nem hozta nyilvánosságra, sem azt, hogy az illető ott van-e az Australian Openen.

Az korábban kiderült, hogy az orosz Natalia Vihljanceva – aki csak a 203. helyen áll – azért nem vett részt az AO selejtezőjében, mert Szputnyik V vakcinát kapott, amelyet az ausztrál egészségügyi hatóságok nem fogadtak el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »