AURES Holdings: Új eladási rekord

AURES Holdings: Új eladási rekord

Fennállásának 30 éves jubileumát ünnepelte tavaly a legnagobb európai használtautó-forgalmazók közé tartozó AURES Holdings cég. Mégpedig új eladási rekorddal: 2022-ben 89 100 használt kocsit értékesített, fennállásának három évtizede alatt pedig 2,8 milliót.

A vállalat 3 szlovákiai cégénél (AAA Auto, Mototechna, Auto Diskont) továbbra is a Škodák voltak a legkeresettebbek, összesen 20%-os részesedéssel. Ebből az Octavia 8,2, a második Fabia 5,4%-kal vette ki a részét.  A Passat és a Golf 2., illetve 3. helyezése pedig összességében a dobogó második fokát eredményezte a Volkswagennek Szlovákiában. A modellek részletes toplistája, kiegészítve a cseh- és lengyelországival:

 

Hírdetés

 

Említést érdemel még, hogy valamennyi célországban, így Szlovákiában is jelentősen megnőtt a benzinmotoros autók iránti kereslet, amely jelenleg átlagosan 50% felett van.

Az ellenkező véglet az alternatív meghajtások iránti minimális, alig 1%-os érdeklődés. Ugyanakkor egyre többen keresik az automata váltós, illetve összkerékhajtású járműveket, és a felszereltséget tekintve is egyre igényesebbé válnak a használt autók vásárlói.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »