Augusztus közepére ismét megszervezik az Ipoly-takarítást

Augusztus közepére ismét megszervezik az Ipoly-takarítást

A Wichmann Tamás kenuvilágbajnok által 2013-ban alapított Duna–Ipoly Sportegyesület és a Pro Civitate Dei Egyesület közös szervezésében, Gaal Gergely miniszteri biztos irányításával 2022. augusztus 11-e és 14-e között valósul meg A nagy Ipoly-takarítás elnevezésű rendezvény.

A Nagy Ipoly-takarítás célja az Ipoly folyó megtisztítása önkéntesek bevonásával az emberi hanyagság miatt felgyülemlett hulladéktól. A kezdeményezés továbbá lehetőséget ad az egyedülálló természeti és épített környezet, az Ipoly és a környező települések különleges világának megismerésére is.

Hírdetés

Tavaly 40 településről mintegy 450 önkéntes, 175 hajóval gyűjtötte a szemetet. A Nyitra megyéhez tartozó 70 kilométeres szakaszon hozzávetőleg 15 köbméter szeméttől szabadítottuk meg a folyót. Ennek túlnyomó része pet palack volt”

– foglalta össze a rendezvény szobi sajtótájékoztatóján Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke, aki arról is beszámolt, hogy javaslatukra Nyitra és Besztercebánya megye immáron anyagiakkal is betársult a kezdeményezésbe.

A környezetvédelmi megmozduláshoz a szervezők biztosítják a szükséges eszközöket, hajókat, továbbá gondoskodnak az önkéntesek napközbeni élelméről, ellátásáról. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »