Augsburg: szíriai "menekültek" buszon verekedtek, babakocsiban kislányra tapostak, mentősökre támadtak

Augsburg: szíriai "menekültek" buszon verekedtek, babakocsiban kislányra tapostak, mentősökre támadtak

2016. december 25-én Augsburgban (Ágostában) több tízezer embert kellett kitelepíteni egy második világháborús repülőbomba hatástalanítása miatt. A kiürítés során, este kilenc óra körül a Rathausplatzon egy 20 fős szíriai csoport szállt fel az éjszakai buszra, ami Lechhausen irányába ment. Ezután a busz hátsó részében vita alakult ki, ami sértegetéssé és tömeges tettlegességgé fajult.

„Négy tettes majomként lógott a kapaszkodórudakon, és így másztak függeszkedve keresztül a buszon, hogy végül a lábukkal olyan emberekre ugorjanak, akik nem voltak az egésznek részesei” – számolt be Jürgen Betz szemtanú arról, hogy azután mi történt. A rendőrség megkeresésre megerősítette a vallomását.

„A tettesek egyike a talpával előre beleugrott egy gyerekkocsiba, amiben egy baba aludt, és ennek teljes egészében az arcába taposott” – folytatja. A rendőrség szerint a másfél éves gyerek és az anyja a Rathausplatzon szállt fel; nyilvánvalóan a buszban leállított gyerekkocsi volt a szálka a támadók szemében. Hogy a kisgyerek pontosan milyen sérüléseket szerzett, azt a rendőrség kedd délután [2016. december 27-én] még nem tudta megmondani, de a rendőrségi szóvivő szerint szerencsére senki sem sérült meg súlyosan.

Betz szerint a buszban nagy félelem uralkodott. „A többi utast, anyákat és apákat gyerekkocsikkal, gyerekeket, valamint időseket pánik fogott el ezen a buszon” – írta le a helyzetet a tanú. Amikor a buszvezető kinyitotta az ajtókat, a verekedők a megállóban tovább tomboltak.

„A feleségemet egy övvel ütötték, a vállán és a nyaka környékén megsebesítették” – írta le az esetet Betz. A mentősök előtt sem álltak le a támadók, hanem a segítőket is övvel támadták meg, így ők is az autójuk mögött sáncolták el magukat, amíg a rendőrség meg nem érkezett. Végül a kisgyereket sikerült a mentősöknek a helyszínen elsősegélyben részesíteniük.

Hírdetés

Hidra – Kuruc.info

Forrás:

Schläger wüten in Nachtbus, Kleinkind durch Tritt verletzt: Zeuge schildert Horror-Fahrt nach der Evakuierung in Augsburg

Augsburg – Flüchtlinge schlägern brutal in Bus – Kleinkind (1) verletzt

Augsburger Nachtbus | Syrische Staatsangehörige geraten mit Fahrgästen in Streit und verletzen Kind; 27. Dezember 2016

Rampaging Syrian migrants KICK BABY on bus, then attack paramedics trying to treat child; By Rehema Figueiredo


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »