Auf wiedersehen! – Lipcsében is győzött a magyar válogatott

Auf wiedersehen! – Lipcsében is győzött a magyar válogatott

A Nemzetek Ligája 5. csoportkörében a német válogatottal a magyarok nemzeti tizenegye Lipcsében, a Red Bull Arena-ban a szeptember 23-án mérkőzött meg. A visszavágó tétje a csoportelsőség megőrzése volt. Nem elhanyagolhatóan azonban az is óriási kérdés volt, hogy a júniusban, Budapesten játszott és nagy sikerként értékelt döntetlen mérkőzés után milyen teljesítményt tud nyújtani a magyar csapat idegenben, a németek otthonában. Sikerült fokozni: Németország – Magyarország 0:1.

Azonban nemcsak a tét miatt kísérte nagy várakozás a mérkőzést. A magyar csapat jó szériájának folytatásában bíztak az otthon maradt és a helyszínen lévő szurkolók is. Lipcse városába érkezve el kell mondanunk, hogy a magyar nemzeti színekben feltűnő szurkolókat a helyiek nagyon barátságosan és segítőkészen fogadták. Szóba elegyedtek, magyar rokonokról, barátokról beszéltek. A feketébe öltözött sereg a Wagner téren gyülekezett és onnan vonult a stadionba.

A csapatösszeállítást tekintve a németek komolyabban vették a mérkőzést, hiszen a nyári összeállítással szemben most Thomas Müllert is nevezték kezdőnek.

Emelkedett hangulat kísérte a himnuszok lejátszását, majd zúgott a RIA-RIA-HUNGÁRIA és alig vártuk a kezdő sípszót. A szurkolók teljes bedobással álltak a csapat mellett, a mintegy 2000 magyar hangosabb volt a stadiont megtöltő németektnél. Bátran kezdtünk, de támadó szellemben játszott a német válogatott is. Az első szögletet egy kihagyott helyzet után a magyarok rúgták. 

19. perc – Vezet Magyarország! – Szoboszlai beadását gyönyörű, hanyagul elegáns sarokmozdulattal Szalai Ádám varázsolta Ter Stegen kapujába. Németország – Magyarország 0:1.

Hát igen… Van, amit a német szurkolók nem tudtak megemészteni, és az a magyarok Szoboszlaija. Aki a 35. perceben ismét felállt a szögletrúgásra és a nézőtérről érkező szemét záporozott rá. Nemtetszésének hangot is adott. Ám a leforduló németek megiramodtak és Müller fejesét Gulácsi óriási bravúrral fogta meg.

Második félidőre a játékvezető pártatlansága nem tartott ki. Nagy Ádámot csúnyán megütik, de a bíró nem is reagált. Majd Müller lesről lőtt érvénytelen találata borzolta a kedélyeket. Gulácsi hatalmas védése mentette meg az 55. percben a magyarok vezetését. Óriási nyomás alá helyezik a németek a magyar védelmet. Kimmich távoli lövése a 60. percben épphogy mellé ment. Ez nem Gulácsin múlott.

Hírdetés

Mind két szövetségi kapitány a változtatás mellett döntött. Míg a németeknél Musiala, addig a magyaroknál Szalai Ádám helyére Ádám Martin áll be, aki meg is kínálta Ter Stegent, de védett a kapus.

Az eredményt megint Gulácsi védései őrzik meg a 78. percben. Lassan alig 10 perc van hátra amikor beszorulnak a magyarok. Bombáztak a németek, de eddig állták a sarat a magyarok. 

Az utolsó nagy roham bombája is mellé ment. Kimmich mérgelődött, amikor lassan elindult a visszaszámlálás és a magyarok a németek térfelén töltötték az értékes perceket.

Hosszabbítás 5 perc. Fütyülnek a német szurkolók, a bajnok csapatuk nem tud mit kezdeni a labdával. 

Lipcsében egy csodás góllal győzte le a magyar nemzeti tizenegy a német futball- válogatottat.

Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Gazdag, Szoboszlai – Szalai Ádám.

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Cserejátékosok: Dibusz (kapus), Szappanos (kapus), Kecskés, Nego, Varga K., Bolla, Kleinheisler, Styles, Ádám, Vancsa, Botka, Vécsei

Németország: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan – Gnabry, Th. Müller, Sané – Werner. Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Cserejátékosok: Baumann (kapus), Trapp (kapus), Ginter, Kehrer, Havertz, Arnold, L. Nmecha, Musiala, Henrichs, Bella-Kotchap, Gosens, Schlotterbeck


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »