Átvizsgálták a Hableányt – itt vannak az eredmények

Átvizsgálták a Hableányt – itt vannak az eredmények

Befejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét, erről számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Szerda éjjel a police.hu oldalon közölték: véget ért a szemle, amelynek során újabb holttest nem került elő. A nyomozók az ügyészséggel együttműködve, szakértők bevonásával végezték a szemlét.

A kutatásban részt vevők megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is folytatják a keresést. Még négy dél-koreai utast nem találtak meg. A rendőrség több videót is közzétett a keresési munkáról – egyet a Duna déli szakaszairól, egyet a fővárosiról.

Hírdetés

A Terrorelhárítási Központ is kiadott egy, a felvételeikből összeállított videót, amelyen látszik a Margit hídnál két hete elsüllyedt turistahajó kiemelése, a búvárok és a többi szakember munkája.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hét holttestet még aznap éjjel megtalálták. Azóta több holttest is előkerült, négy embert viszont továbbra is keresnek. A hajót kedden emelték ki a Dunából.

Ide kattintva elérhető az összes cikk a témában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »