Átverés a „Bora Borán fogva tartott” nő sztorija?

A nő koreai származású, francia állampolgárságú férje, Soo-il Lee csütörtökön kiadott, jogi képviselője Janó Christopher által az MTI-hez is eljuttatott nyilatkozatában az olvasható: a férfi azért fordul a nyilvánossághoz, mert “a dolgok kezdenek irányíthatatlanná válni a médiában és a diplomáciában egyaránt”, és harcol azért, hogy helyreállítsa becsületét.

A férfi felidézte: Nyíri-Kovács Patríciával 2008-ban házasodtak össze Párizsban, majd Tokióba költöztek. A fukusimai szerencsétlenség után, 2011-ben közösen döntöttek úgy, hogy Francia Polinézián telepednek le kétéves kisfiukkal.

Azt írta: Francia Polinézián a jövedelme alacsonyabb volt, mint azelőtt. Állítása szerint felesége gyakran kiabált, gyermekük előtt szidalmazva őt. A férfi 2012. április 23-án válókeresetet adott be. Az asszony ezután büntetőjogi feljelentést tett férje ellen “erkölcsi zaklatás”, majd nemi erőszak vádjával, de a nyomozás után az államügyész ejtette a vádakat.

Hírdetés

A nyilatkozat szerint 2012 júniusában a polgári ügyben eljáró francia családjogi bíró ideiglenes intézkedésként a gyerek állandó lakhelyéül Bora Borát jelölte ki, és elrendelte, hogy a fiú csak a másik szülő írásos beleegyezésével hagyhatja el a francia területet.

A férfi hazugságnak nevezte, hogy elvette volna felesége útlevelét, és azt írta, a nő szabadon utazhat be Francia Polinéziára és hagyhatja el annak területét. A nyilatkozat azt tartalmazza: a férfit “olyan színben tüntetik fel, mint aki elrabolta Magyarországról a gyermekét, annak ellenére, hogy sohasem élt Magyarországon, és egy francia bírósági döntés értelmében a gyermek lakhelye Bora Bora”.

A Fővárosi Főügyészség 2014. szeptember 19-én közölte, hogy az illetékes kerületi ügyészség személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyben a magyar nő koreai származású, francia állampolgárságú férje ellen.

Nyíri-Kovács Patrícia hétfőn tudatta: megkapta fia felügyeleti jogát, és Tahitire költözhet vele. A nő apja, Nyíri Iván kedden az MTI-vel azt közölte: a férj hozzájárulása szükséges még ahhoz, hogy lánya és annak kisfia hazaköltözhessen. Közölte: lányának bírósági végzéssel megadták a gyerekfelügyeleti jogot, de azt nem, hogy legalább szabadságra hazatérhessenek, továbbá nem járult hozzá a bíróság a végleges hazaköltözéshez sem.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »