Átverés

Én kérem, az evolúcióval kapcsolatban mindig is szkeptikus állásponton voltam, de egy volt osztálytársammal találkozván, meggyőződéssé vált bennem a gyanú.
Ez az egész darwinizmus csak átverés!
A megállóban futottunk össze, s amíg járműre vártunk, mesélt nekem a hobbijáról. Az embereknek bizony, különös bogaraik vannak. Jómagam, mindig csodálkozom a népek különcségein. Én, aki kimondottan a józan kedvtelések híve vagyok, és szabad időmben a magyar forgalmazású papír szükségpénzeket gyűjtöm – Ó, mindent megadnék egy 1917-es, a Hadsegélyező Hivatal által kibocsátott papír 1 koronásért, de a Világítási és Vízmû Rt. által kibocsátott 1920-as 20 Filléres bankó is vágyaim netovábbja -, gyakran mosolygok mások fura különcségein.
Ennek a barátomnak is fura bogarai vannak. Ritka állatokról gyűjt képeket.
Amíg a buszra vártunk, azzal fárasztott, hogy megpróbálta elhitetni, létezik csillagorrú vakond.
– Ugyan kérem -, mosolyogtam némi fölénnyel. Nem most jöttem le a falvédőről. Nekem is volt gyerekszobám. Ilyen állat nincs! – jelentettem ki, miután futólag rápillantottam a képre, mit telefonjának képernyőjén jelenített meg.
De ő nem nyugodott. Tovább ontotta magából tévképzeteit.
Kacsacsőrű emlős.
Most komolyan, higgyem is el? Jól látható, hogy rá van húzva a lénynek az orrára egy cső. Világosan látszik. Ne akarjon senki átverni. Igen. Az erőlködés felesleges. Hiába, én tudom, amit tudok. Ráhúztak oda előre neki egy gumicsövet, akkurátusan kilukasztották ollóval a végét, és annyi.
Barátom szemében különös tűz jelent meg, s kezdett vele elszaladni a ló. Zsebeiben turkált, s előhalászott egy gyűrött papírdarabot.
– Ezt nézd! – tolta az arcomba. – Ilyet még nem láttál. Pelikán angolna! És ezt! Ez itt meg a fotószintetizáló tengeri csiga!
Most már nevetnem kellett.
– Jó hogy azt nem mondod: „átlátszó béka”.
Barátom erre gurgulázó hangot bocsátott ki száján.
 – Az is van! Létezik!
No, erre már sarkon fordultam.
– Tudod mit? – Tedd lóvá az öregapádat! Ezek után már a mamutban sem hiszek! Azzal elindultam szépen gyalog.

Hírdetés


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »