Átütő sikerről beszélt Mráz Ágoston

Ha igaz, hogy 3,2 millió nem szavazat született, az átütő sikernek minősül – mondta el a Nézőpont Intézet vezető elemzője az M1-nek nyilatkozva.

A Nézőpont Intézet 3,2 millió “nem” szavazatra számít a kvótareferendumon a voksolás napján készített, a belföldi lakosságra reprezentatív közvélemény-kutatása alapján.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása ezer felnőtt megkérdezésével készült, és a belföldi lakosság körében a nem, a kor, a régió, a településtípus és az iskolai végzettség szempontjából is reprezentatívnak tekinthető, maximális mintavételi hibája pedig 3,2 százalék.

Az intézet az MTI-hez vasárnap, az urnazárás előtt fél órával eljuttatott közleményében azt valószínűsítette, hogy a népszavazáson 42 százalékos lesz az érvényes szavazatok aránya, azon belül pedig a “nem” voksok 95 százalékot tesznek majd ki.

A felmérés készítői szerint “igennel” mindössze az érvényesen voksolók 5 százaléka szavaz, hozzávetőlegesen 168 ezer ember.

Ez egy rekordgyanús népszavazási eredmény (…) egy egészen szép eredményről beszélhetünk és ez az eredmény sok mindenre feljogosíthatja a kormányt. (…) Ha igaz, hogy 3,2 millió nem szavazat született, az átütő sikernek minősül – mondta el Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezető elemzője az M1-nek nyilatkozva.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője arról beszélt az M1-nek nyilatkozva, hogy a Századvég néhány héttel ezelőtti kutatási eredményei szerint 45-50 százalékos lesz a részvételi arány a népszavazáson.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »