Átütő siker: egy óra alatt elkapkodták az új okostelefont

Átütő siker: egy óra alatt elkapkodták az új okostelefont

A Motorola új okostelefonjára olyan hatalmas az igény Indiában, hogy a teljes készlet elfogyott.

A Motorola vezetői tudták, hogy hatalmas sikert fog aratni az új, kedvező árú okostelefon az indiai piacon, ugyanis korábban is nagy igény volt a gyártó középkategóriás termékeire. Ennek ellenére alaposan elszámolták magukat az illetékesek, ugyanis a Moto G tegnap került a Flipkart nevű kiskereskedői hálózathoz, és gyakorlatilag egy óra alatt elfogyott mind a 19 800 darab 8 és 16 gigabájtos változat. Figyelembe véve az 1,3 milliárdos lakosságot, valószínűleg öt-tízszer ennyi készülék is hamar elkelt volna.

Hírdetés

A nagyobb memóriával rendelkező változat ára 224 dollárnak, a kisebbé pedig 199 dollárnak megfelelő rúpia. Ez nagyjából 45-55 ezer forintos árcédulát jelent, gyaníthatóan nálunk is hasonló összeget kell majd kifizetni a készülékért, persze konstrukciótól függően.

A hatalmas keresletre való tekintettel a Motorolának sürgősen növelnie kell a gyártókapacitását, és türelemre inti a vásárlókat, mert képtelen teljesíteni a megrendeléseket. A Flipkart jelezte is a megrendelőknek, hogy a készülék átadása legalább egy héttel csúszni fog.

De mit is tud a Moto G? Az érintőképernyője 4,5 hüvelykes, 720×1280 pixel felbontású, és tűéles képe van. A gép lelke egy négymagos, masszív Qualcomm Snapdragon 400 processzor, mely kenterbe veri a legtöbb riválisát. Az 5 megapixeles hátlapi kamera 720p felbontású videofelvételre is alkalmas, emellett találunk a készülékben minden földi jót (gps, fm-rádió, iránytű, és még sorolhatnánk). Az okostelefonokkal foglalkozó honlapokon elsősorban a Moto G ár-érték arányát, valamint a minőségét emelik ki, így gyaníthatóan nálunk is nagy siker lesz, már ha a Motorola gyártókapacitása bírja a tempót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »