Átszervezések koronavírus miatt Érsekújvárban

Átszervezések koronavírus miatt Érsekújvárban

Megkezdték az átszervezések harmadik fázisát a koronavírus-fertőzöttek miatt az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben, tájékoztatott Ján Baček, az egészségügyi központ szóvivője.

Jelenleg 56 koronavírus-fertőzött beteget gyógyítanak az érsekújvári központban, hárman közülük lélegeztető berendezésre szorulnak. Az ortopédiai osztályon további harminc ágyat különítettek el a fertőzött betegek számára. A jelenlegi átszervezéseket követően összesen 157 ágy lesz a kórházban a Covid-19 fertőzöttek kezelésére. Tizenöt betegágyat az intenzív terápiás osztályon, nyolcat a gyerekosztályon, tizenhetet a pszichiátriai részlegen különítenek el, valamint hármat a nőgyógyászati és ötöt a neonatológiai központban. November 8-tól már bordó fázisba kerül az Érsekújvári járás, a kórházban továbbra is érvényes a látogatási tilalom. A kritikus állapotban lévő pácienseket az adott osztály főorvosának engedélyével egy családtag látogathatja meg, de csak tíz percre. A beoltott családtagokat engedik be, valamint azokat, akik száznyolcvan napnál régebben estek át a betegségen, amiről orvosi igazolást tudnak felmutatni. A többieknek huszonnégy óránál nem régebbi negatív antigén tesztet, vagy hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk. A tervezett műtétre érkezőktől hetvenkét óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek, sürgős esetekben a betegnél és a kísérőnél mielőbb elvégzik a PCR-tesztet.

Hírdetés

Az ambuláns vizsgálatra érkezőktől oltási igazolást kérnek. Akik átestek a koronavírus-fertőzésen, azoktól orvosi igazolást. A többiektől huszonnégy óránál nem régebbi negatív antigén, vagy hetvenként óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet igényelnek az egészségügyi központban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »