Átszakadt a frontvonal: eleshet az ukránok erődvárosa, megnyílhat az út a donbaszi orosz győzelem felé

Átszakadt a frontvonal: eleshet az ukránok erődvárosa, megnyílhat az út a donbaszi orosz győzelem felé

Átszakadt a frontvonal Csasziv Jar városától délre, az orosz csapatok el is foglaltak a városban egy állást. A fejlemény azt jelenti, hogy Moszkva megpróbálhatja bekeríteni a települést, mivel észak felől is több területet megszerzett, írja a Portfólió.

Az épületekre kitűzött zászlók bizonyítják, hogy az oroszok ténylegesen megvetették a lábukat az eddig áthatolhatatlannak bizonyuló csatornán.

#NewsMap
After five months of intense fighting the Russian invasion army pierced through the Ukrainian front south of #ChasivYar and hoisted is flag on an industrial building 2.5 km beyond the channel.
Russian soldiers are visible, climbing the building and preparing the scene. pic.twitter.com/FywNKnWdwU

— Julian Röpcke🇺🇦 (@JulianRoepcke) October 18, 2024

Hírdetés

2024 tavaszán Oroszország Bahmut környékén fokozta az aktivitását, arra lehetett számítani, hogy megpróbálják bevenni a magaslaton fekvő, éppen ezért kiemelkedően fontos Csasziv Jar városát. Rengeteg roham indult az erődítménnyé fejlesztett település bevételére, de az ígéretek ellenére nem sikerült az áttörés. Nyáron a figyelem elfordult a szektorról, mivel Moszkva más területeken ért el haladást: Kupjanszknál, Torecknél, Vuhledárnál és Pokrovszknál is áttörtek, míg Ukrajna Kurszknál tört be Oroszország területére.

Az orosz hadvezetés közben nem tett le arról, hogy elfoglalják Csasziv Jart, mivel a város kulcspozícióban fekszik, innen több irányba is támadást tudnának indítani.

A stratégiai fontosságú helyről egyszerre lehet támadni Konsztantyinovka, Druzskovka, valamint ezt követően akár a térségi központ Kramatorszk felé is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »