Átrohantak ellenfeleiken az osztrákok

Átrohantak ellenfeleiken az osztrákok

Ausztria lehengerlő teljesítménnyel jutott ki az Európa-bajnokságra, a svédeknek idegenben például négyet gurítottak, de Liechtenstein se úszta meg öt alatt. Rövid videós anyag a csoportszereplésükről és villámgyors támadójátékukról. Érdemes megnézni!

Az osztrák válogatott Oroszország, Svédország, Montenegró, Moldova és Liechtenstein csapatával szerepelt együtt a selejtezősorozat G csoportjában. A FIFA-ranglistán jelenleg tizenegyedik helyet elfoglaló csapat magabiztosan futballozva, első helyen harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt. Teljesítményük azért is impozáns, mert tíz mérkőzésen összesen öt gólt kaptak és huszonkettőt rúgtak.

Sorozatukat hazai pályán kezdték Svédország ellen 2014. szeptember 8-án. Bécsben a csapat ásza David Alaba már a hetedik percben megszerezte a vezetést, ám erre nem sokkal később érkezett a vendégek válasza. Az eredmény a tizenkettedik perc után már nem változott, így 1–1-es döntetlennel vonultak le a csapatok a pályáról.

A második fordulóban, 2014. október 9-én, Moldova ellen hozták a kötelezőt, és idegenben lőtt egy góllal begyűjtötték a szükséges három pontot.

A selejtezősorozat harmadik játéknapján, 2014. október 12-én Montenegrót győzték le 1–0-ra.

Három nappal később, november 15-én szintén egygólos sikert értek el, ezúttal Oroszország ellen. A mindent eldöntő találatot a 73. percben  Okotie szerezte.

Hírdetés

Az ötödik fordulóban, már 2015. március 27-én Liechtenstein válogatottjához utaztak. A 5–0-s idegenbeli győzelem alkalmával jól lehetett látni, ha lendületbe jönnek, nagyon nehéz megállítani a villámgyors osztrák csapatot.

2015. június 14-étől kezdve pedig jöhettek a visszavágók. Ausztria tehát az oroszok otthonába utazott. A meccsen pedig bemutatták, ha kell, nemcsak gyors, de látványos gólra is képesek.

Tavaly szeptember 5-én, az újabb Moldova elleni, 1–0-s sikerrel már biztossá vált az Eb-szereplés.

A slusszpoén ezután jött, 2015. szeptember 8-án. Marcel Koller fiai Svédországba látogattak, ahol szó szerint „lefocizták” az Ibrahimovic vezette együttest. Az utolsó góljuk élményszámba megy.

Teljesítményükre a koronát az utolsó fordulóban, október 12-én tették fel, amikor hazai pályán 3–0-ra verték Liechtensteint.

A videók alapján jól látható, az osztrák válogatott nem bajlódik a támadásépítéssel, a lehető leggyorsabban megpróbálnak a kapu elé érni, és góllal befejezni az akciót. Mint látható, felfogásuk igencsak gyümölcsöző. Nem hiába tartják az Alaba vezérletével futballozó együttest a szakemberek az Eb egyik titkos favoritjának.

A magyar válogatott június 14-én, Bordeaux-ban talákozik a sógorokkal. A cél: megállítani a gyorsvonatot és egy-két apró góllal megzavarni őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »