“Átrajzolja Európa közlekedési térképét” – Gyorsvasút épülhet Budapest és Varsó között

“Átrajzolja Európa közlekedési térképét” – Gyorsvasút épülhet Budapest és Varsó között

Gyorsvasúttal kötné össze a magyar és a lengyel kormány Varsót és Budapestet – írja a lengyel gazeta.pl. A portál szerint a két fővárost összekötő vasútvonal volt Andrzej Adamczyk infrastruktúráért felelős lengyel miniszter és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közt múlt héten zajlott találkozó egyik témája.  

Adamczyk úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy egy ilyen projekt „civilizált vállalkozás” lenne, illetve „átrajzolná „ Európa közlekedési térképét.

A portál azt írja, hogy a magyar fél által kidolgozott előzetes tervek szerint a Budapest-Varsó gyorsvasút 4 órára rövidítené a két főváros közti utazás idejét. Szijjártó azt is bejelentette, hogy Romániával is folytatnak tárgyalásokat egy hasonló projektről. További részleteket egyelőre nem lehet tudni.

Hírdetés

Értelemszerűen a vasútvonalnak át kellene haladnia Szlovákián, amelynek képviselete eddig egyetlen tárgyaláson vett részt, amelyen ez a projekt felmerült. Azt azért sejteni lehet, hogy a Visegrádi Négyek március 6-ai találkozóján ez szóba kerül.

gazeta.pl

Nyitókép: gazeta.pl


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »