Átrágta magát a poloskarengetegen 13. vb-aranyáért a magyar duó

Átrágta magát a poloskarengetegen 13. vb-aranyáért a magyar duó

Megszerezte 13. világbajnoki címét a Majthényi Szabolcs, Domokos András duó az új-zélandi Nelsonban zajló vitorlázó repülőhollandi-vb-n. Majthényi az InfoRádiónak elmondta, hogy különösen nehéz körülmények között lettek aranyérmesek.

Komoly nehézségek ellenére szerezte meg 13. vb-aranyérmét a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettő az új-zélandi repülőhollandi-világbajnokságon. A világbajnoki cím mellé megszerezték az abszolút legjobb egységnek járó Ezüst Sombrero-díjat is.

Mint Majthényi az InfoRádiónak elmondta, nagyon későn kapták meg a hajójukat a verseny helyszínén, ráadásul,

miután kipakolták a hajót, rengeteg poloskát találtak benne, ezért karanténba került a hajó egy hétre.

„Nem így készült a programunk, szerettünk volna az új-zélandiak nemzeti bajnokságán elindulni, illetve lett volna még egy-két edzés is. Így gyakorlatilag

két napot voltunk a vízen a verseny előtt, egyiket kölcsönhajóval, a másikat a sajáttal, de akkor is csak másfél órát”

Hírdetés

– ecsetelte Majthényi.

E körülmények ellenére is a több futamból álló versenysorozat utolsó két szakasza előtt már behozhatatlan az előnyük, már csak matematikai esély van rá, hogy ne ők legyenek a kategória világbajnokai – mint erről Majthényi Szabolcs elmondta, valami nagyon nagy sportszerűtlenségnek kell ehhez történnie.

Új-Zélandon egyébként tökéletes vitorlázóidő van, 10-20 csomó közötti, nem túl erős, változó irányú széllel, megfelelő vízhőmérséklettel.

És hogy honnan merítenek még motivációt ennyi vb-elsőség után?

„Mi régi típusú vitorlázók vagyunk, akik a vitorlázás öröméért csináljuk ezt. Az hajt minket, hogy minél többet vízen lehessünk.”

Magyarországon rendezik a kategória Európa-bajnokságot szeptemberben, így a Balatonon is meg lehet majd csodálni az amatőr – munka mellett hajózó – duó vitorlázását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »