Atombomba helyett összeomlás: porba hullik Simicska médiabirodalma

Megszűnik a Simicska Lajoshoz köthető Magyar Nemzet és elhallgat a Lánchíd Rádió. Április 11. a megjelenés utolsó napja, a rádió pedig ma éjfélkor elhallgat – írja a Portfólió.

"A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg" – közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

A Lánchíd Rádió Kft szintén bejelentette, hogy "a Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása".

A Magyar Nemzet tavalyi negyedik negyedéves hivatalos példányszáma 13 608 volt, ami a harmada a 2015 februárja előtti számoknak. A Lánchíd Rádió műsorengedélye pedig idén október végéig szólt.

A Magyar Nemzet iránt érdeklődnek, az Index külön csomag

A hvg.hu úgy tudja, hogy a HírTV-nél is változások lesznek. Racionalizálás lesz, és a kifutó műsorok nem újulnak meg.

A 24.hu információi szerint a Magyar Nemzetre jelentkezett vevő, de a tárgyalások még nem kezdődtek el. A portál forrásai szerint az Indexet külön csomagként kezeli a tulajdonos.

A Heti Válasz sorsa is kérdéses, az Index úgy tudja, hogy Simicska Lajos azt üzente meg, hogy kereshetnek maguknak új befektetőt. Ha találnak, eladja a lapot, és működhet tovább.

Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy Simicska Lajos a Fidesz-KDNP vasárnapi kétharmados választási győzelme után szinte azonnal reagált és építi le médiabirodalmának zászlóshajóit.

Hírdetés

Frissítés: Számítottak leépülésre, de erre nem

Az Index úgy tudjuk, 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió munkatársainak, itt jelentették be a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

Ezen az értekezleten közölték a napilap, az online lap, illetve a rádió megszüntetését, illetve azt, hogy minden szabadságot kiadnak, és mindenkit kifizetnek a munka törvénykönyve szerint.

Az ott dolgozók számítottak a lap, illetve a rádió megszűnésére, ám azt hitték, hogy az online megmaradhat, illetve, hogy a rádió legalább októberig üzemelhet, ameddig frekvenciája van. Többeket hidegzuhanyként ért azonban az azonnali bezárás.

Ungár Péter lehet a vevő

A munkatársak között erősen terjed az a pletyka, hogy a Magyar Nemzetet esetleg átveheti valaki, még hozzá Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja, aki most jutott be listáról az Országgyűlésbe.

Ám a megszüntetés bejelentéséből nem úgy tűnik, mintha Simicska el akarná adni a Magyar Nemzetet – véli az Index. A lap keresi Ungár Pétert a szóbeszéddel kapcsolatban.

Pár éve még Orbánt szolgálta a régi barát sajtója

Simicska Lajos médiaportfóliója sokáig a Fideszt szolgálta, majd 2015-ben, a nevezetes G-napon nyilvánvalóvá vált Simicska Lajos szakítása Orbán Viktorral, így eztuán változott a lap irányvonala is. A Magyar Nemzet főszerkesztője, társtulajdonosa és a Hír TV elnöke Liszkay Gábor még aznap bejelentette felmondását, és több másik munkatárs is távozott az újságtól, köztük az ellenzék lejáratására szakosodott Célpont stábja és a teljes sportrovat. Több újságíró a Magyar Időkhöz igazolt, ismét Liszkay Gábor vezetésével. Az összeveszés törésvonalat húzott az orbánista és nem orbánista médiamunkások között.

A Magyar Nemzet főszerkesztője pár hónappal ezelőtt Simicska egyik bizalmasa és régi bajtársa, Schlecht Csaba lett. A kampányban pedig sorra jelentetett meg kormánypárti politikusokat támadó, leleplező cikkekeket (Semjén Zsolt vadászata, Kósa Lajos és a csengeri nő története).

(Portfólió – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »