Átkutatta az FBI Trump Cohenjének az irodáját, az elnök szerint ez az ország elleni támadás

Átkutatta az FBI Trump Cohenjének az irodáját, az elnök szerint ez az ország elleni támadás

Házkutatást tartott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Donald Trump amerikai elnök ügyvédje és bizalmasa, Michael Cohen irodájában és otthonában, Trump szégyenteljesnek nevezte az eljárást.

A The New York Times című napilap szerint a házkutatási parancsot Robert Muellernek, a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetőjének kérésére adták ki. Az FBI munkatársai különféle ügyekre vonatkozó üzleti iratokat, elektronikus leveleket, dokumentumokat – köztük a Stormy Daniels "művésznéven" szereplő Stephanie Clifford pornószínésznőnek történt pénzátutalási dokumentumokat – foglaltak le az ügyvédnél.

Hírdetés

A manhattani szövetségi ügyészek esetleges banki csalás és választási kampányfinanszírozásra vonatkozó törvények megsértése ügyében folytatnak nyomozást. Cohen ügyvédje "abszolút helytelennek és szükségtelennek" nevezte a házkutatást.

Donald Trump elnök haragosan reagált a házkutatás hírére. "Szégyenteljes helyzet" – fogalmazott újságíróknak a Fehér Házban, mielőtt megkezdte egyeztetéseit katonai vezetőkkel a szíriai helyzetről. "Megállás nélkül folyik a boszorkányüldözés ellenem" – mondta, hozzátéve, hogy mindezt az ország elleni támadásnak is tekinti.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »