„Átdobták vagy áttették” a migráns gyerekeket Röszkénél

Bakondi György interjújából kiderült: nem biztos, hogy a röszkei határnál a migránsok átdobták a gyereküket a kerítésen. A horvátokról elmondta: ténykérdés, hogy egyeztetés nélkül migránsok ezreit zúdították a határátkelőhelyekre.

Nem biztos, hogy átdobták a migráns szülők a gyerekeiket a röszkei határnál, ahol a rendőrök vízágyúval szorították vissza őket – derült ki Bakondi György az ATV-nek adott interjújából. A kormányfő belbiztonsági tanácsadója arról beszélt: odáig látta, hogy viszik a gyerekeket a mentőhöz, de azt nem, hogy annak el is kellett-e vinnie őket. „Én azt láttam, hogy a rendőrök a kerítéstől elhoznak két gyereket, és azt mondták, hogy átjöttek a kerítésen. Áttették vagy átdobták. (…) Én ott azt hallottam, hogy átdobták a kerítésen” – mondta Bakondi, aki ezután azt is hozzátette, hogy ez nem a migrációs válság legnagyobb kérdése.

Hírdetés

Elmondta azt is: olyan személyt fogott el a rendőrség Röszkénél, akinek különböző terrorista szervezetekkel dokumentálható kapcsolatai vannak. Mint mondta, a vizsgálati fázist látta, de arról nem tud számolni, ezután mi történt az elfogott személlyel.

„Egy nap alatt összeomlott a migrációs rendszerük”

Az igazoltatott negyven horvát rendőr kapcsán elmondta: példátlan határsértés történt, a horvát kormány előzetes egyeztetés nélkül a határátkelőhelyekre migránsok ezreit zúdította. „Ez a ténykérdés.” Hozzátette: egy ezer migránst tartalmazó vasúti szerelvény a MÁV tiltása ellenére hat és fél kilométert bejött Magyarországra, bejött a magyarbólyi állomásra. „Senki nem beszélt senkivel” – válaszolta arra a kérdésre, hogy Pintér Sándor egyeztetett-e valakivel. „A horvátok semmilyen határőrizeti tevékenységet nem folytatnak, és egy nap alatt összeomlott a migrációs rendszerük” – mondta. „A vonatot lefoglaltuk, a rendőröket feltartóztattuk, mindenkit igazoltattunk és regisztráltunk. A mozdonyvezetőt gyanúsítottként, a három vonatkísérőt tanúként meghallgatta a nyomozóhatóság, majd az ügyészség döntése alapján szabadlábon védekezhetnek.” Mint hozzátette, azt nem tudja elképzelni, hogy migránshelyzetben bevetett rendőröknél ne legyen fegyver, de az igazság „most még homályosabb”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »