Átadták a Junior Prima Díjakat zene kategóriában

Tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában szerdán a Müpában.

Elismerésben részesült Balázs István gordonkaművész, Balogh Ádám zongoraművész, Balogh Tamás jazz-zongorista, zeneszerző, Dolfin Balázs gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Kovács Levente zeneszerző, Lukács Gergely tubaművész, Szalai Lotti gitárművész, Sztán Attila harsonaművész, valamint Varga Oszkár hegedű- és brácsaművész.

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón kiemelte, hogy a társaságcsoport komoly feladatnak tekinti a kiemelkedő tehetségek támogatását, társadalmi felelősségvállalásuk alapja hozzájárulni az értékteremtéshez, a valódi értékek megőrzéséhez. Úgy fogalmazott, hogy a fiatal tehetségek felkarolása komoly feladat, hiszen ők a szellemi élet megújuló energiaforrásai.

Hírdetés

Elmondta, hogy idén is tíz fiatal tehetséget díjaznak, és vezetőként immár harmadik alkalommal adhatja át az elismerést. Felidézte, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2008-ban alapította a díjat, amelyet idén tizedik alkalommal adnak át.

Vigh Andrea zsűrielnök, a Zeneakadémia rektora elmondta, hogy idén „a világ zenei életének prémium kategóriáját képviselő zsűri” egyhangúlag hozta meg a döntését, s választotta ki a tíz díjazottat. Hangsúlyozta, hogy a zenei tehetségforrás Magyarországon kifogyhatatlan, és a vállalat díja a pályakezdésben segíti a fiatalokat.

A díjak odaítélésében közreműködő zsűri tagja volt Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, Marton Éva Kossuth- és Prima Primissima díjas operaénekesnő, Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész; Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész; Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző; Binder Károly Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, a szeptember végén elhunyt Devich János Liszt-díjas gordonkaművész, érdemes művész, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima Díjas trombitaművész, Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező, Vásáry Tamás Kossuth-díjas karmester, zongoraművész és Balázs János Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész.

Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években 100 tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »