Átadták a Csemadok-díjakat Galántán (FOTÓK)

Átadták a Csemadok-díjakat Galántán (FOTÓK)

Átadták a Csemadok-díjakat Galántán (FOTÓK) Kulcsár Péter2024. 01. 21., v – 17:41 Galánta |

A galántai művelődési központban tartotta hagyományos országos gáláját a Csemadok, amelyen átadták a szervezet díjait. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen az ország kultúrcsoportjai adtak műsort.

Ahogy hosszú évek óta, így idén is a magyar kultúra napja alkalmából tartott gálaműsoron adta át a Csemadok-díjakat a Szlovákiai Magyar Közművelődési Szövetség. Az ünnepi gálát a szervezet kultúrcsoportjai tették színesebbé.

Életműdíjat kapott Fazekas István (Alistál), Holénia Ágnes (Pozsony), Kocka Gyula (Bény), Makkai Éva (Ágcsernyő), Stubendek László (Komárom), in memoriam Balogh Gábor (Ipolybalog). 

Hírdetés

A Csemadok Közművelődési Díj kitüntetettjei: Földváry Terézia (Sárosfa), Füzék György (Pozsony), Gyurcsi Pomichal Mária (Réte), Plichta Tibor (Érsekújvár), Simon János (Fülek), Szabóné Szakál Mária (Jóka). 

A Gyurcsó István-díjat idén Lacza Tihamér (Nyárasd) kapta.

Fábry Zoltán-díjjal Czimbalmosné Molnár Évát (Budapest), Potápi Árpád Jánost (Bonyhád) és Szili Katalint (Pécs) tüntették ki. 

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, köszönet jár az elődöknek azért, hogy megélhetjük magyarságunkat, hagyományainkat. A 75-éves Csemadok egy olyan szervezet, amely túlélte az államot, amelyben létrejött és a legfőbb feladata a közösség szolgálata. Kiemelte, a jövőben is elkötelezett tagokra lesz szükség. Azt kívánta, hogy a mostani tagok is úgy végezzék a tevékenységüket, mint azok, akik most kitüntetést kaptak.

Részletes beszámolónkat az országos gáláról az Új Szó későbbi számában, illetve honlapján olvashatják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »