Átadták a Bartók utcai felújított óvodát

Átadták a Bartók utcai felújított óvodát

A teljesen felújított párkányi óvoda tornateremmel és egy új osztályteremmel is bővült. Az ünnepségen kisorsolták a Facsemete gyermekemnek – kezdeményezés nyerteseit is.

Április 22-én, csütörtök délután avatták fel Párkányban a Bartók utcai óvoda teljesen felújított épületegyüttesét. A város legnagyobb ilyen létesítménye a felújítás keretében egy osztályteremmel és egy tornateremmel is bővült, az új lépcsőházba pedig a mozgáskorlátozottak számára liftet szereltek. A teljes épületet hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, valamint teljesen felújították a szociális helyiségeket is. Az üveges körfolyosó szintén vadonatúj és megszépült a belső udvar is. Párkány a mezőgazdasági és vidékfejlesztési tárca céltámogatására pályázott az IROP program keretében. A beruházás összértéke 756 ezer euró, ebből 420 ezer euró az állami támogatás mértéke. Párkány további 336 ezer eurót költött az óvoda felújítására.

Hírdetés

Az önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy tiszta, komfortos környezetben, XXI. századi színvonalon tudjuk az óvodás gyerekeket nevelni, tehát a kicsik számára a környezet minősége is természetes, magától értetődő legyen. Ezt igyekeztünk elérni a többi óvodában és ezt szolgálja a teljesen felújított Bartók utcai ovi épülete is“ – mondta el lapunknak Eugen Szabó, Párkány polgármestere. Folk Róbert, a városháza fejlesztési osztályának vezetője kiemelte, hogy a beruházás hosszadalmas előkészítési és ellenőrzési folyamata, valamint a 2020-as járványhelyzet ellenére az épületet 1 év alatt sikerült befejezni és átadni a kívánt minőségben. Filakovský Renáta igazgatónő pedig azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztésnek és a bővítésnek köszönhetően esztétikus és korszerű környezetben tudnak plusz osztályt nyitni. A Bartók utcai a legnagyobb óvoda Párkányban, jelenleg három magyar és három szlovák osztállyal működik, 140 kisgyermek látogatja.

Facsemeték az újszülötteknek

A járványhelyzet miatt kis létszámú, családias avatóünnepség után kisorsolták a Facsemete gyermekemnek” című kezdeményezés nyerteseit is. Párkányban ugyanis hagyománnyá vált, hogy az előző naptári évben születettek közt facsemetéket sorsolnak ki – az újszülött a fácskát ajándékba kapja a várostól és a szülők ültetik el a fákat a város parkjaiban, közterületein. A járvány miatt tavaly ez a sorsolás és az ünnepség elmaradt, idén tehát a 2019-ben és a 2020-ban születettek közül sorsolták ki a facsemeték gazdáit. A nyertesek a következők: Kári Jázmin, Emma Andrášová, Szeregnyi László, valamint Harcsa Zoé Hanna, Mikus Koppány Zente és Balogh Alex Ármin. Idén az ő névre szóló fácskáikat ültetik el a szülők Párkányban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »