Aszfaltozás Bardocon

Aszfaltozás Bardocon

Április 2-án nagyszabású aszfaltozási munkálat kezdődik Bardoc községben, az Anghel Saligny Országos Befektetési Program keretében nyertek támogatást a munkálatra – tudtuk meg Balázsi Dénes bardoci polgármestertől.

Mintegy 15 kilométernyi út leaszfaltozásáról van szó, amiből 6,5 kilométert az Erdőfüléből Kuvaszóig, a Kuvaszó és a Kormos-patak elágazásáig vezető erdei út tesz ki, továbbá – mint mondta a polgármester – leaszfaltoznák a Bardoc községhez tartozó négy falu – Bardoc, Erdőfüle, Székelyszáldobos és Olasztelek – összes mellékutcáját is, ezeket összesen 8,7 km hosszúságban. 42 mellék­utca leaszfaltozásáról van szó összesen, a fő kihívás az aprólékosság, hiszen kisebb munkagépeket kell használni, jobban oda kell figyelni a kivitelezésre – mondta a polgármester, reményét fejezve ki, hogy 2025 nyarára ennek a nagy munkálatnak a végére is pont kerülhet. A kivitelezést egy csíkszeredai cég végzi.

Hírdetés

A fejlesztési minisztérium honlapjáról tudtuk meg, hogy a két, párhuzamosan végzendő munkálat összértéke közel 20 millió lej: a mellékutcák leaszfaltozására 9,4 millió, a 42-es községi útra (Erdőfüle–Kuvaszó) pedig 9,8 millió lejt irányoztak elő az állami tartalékokból.

Böjte Ferenc


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »