Aszad felesége Szíriában marad

Aszad felesége Szíriában marad

Elutasított minden Szíriából való távozására vonatkozó ajánlatot Bassár el-Aszad szíriai elnök felesége a Rosszija 24 orosz közszolgálati csatornának adott interjúban.

A kedden sugárzott interjú volt az első, amelyet a szíriai first lady egy külföldi csatornának adott a polgárháború kezdete óta. ”Soha nem gondoltam arra, hogy máshol legyek” – jelentette ki Aszma el-Aszad angolul az újságírónőnek arra a kérdésére válaszolva, hogy “tanácsolta-e” neki valaki a távozást.

“Igen, volt alkalmam elhagyni Szíriát, mondjuk úgy, hogy elmenekülni Szíriából. Ezek az ajánlatok biztonsági és védelmi garanciákat is tartalmaznak a gyermekeim számára, a pénzügyi garanciát beleértve” – mondta Aszad asszony.

“Nem kell ahhoz lángésznek lenni, hogy tudjam, mi volt ezeknek az embereknek az igazi célja. Szándékosan próbálták megingatni a népnek az elnökbe vetett bizalmát” – tette hozzá, a férjére utalva.

A 41 éves Aszma el-Aszadot – akit a férje ellen 2011-ben kitört lázadás előtt a Vogue amerikai magazin a “Sivatag rózsájának”, egy francia hetilap pedig “géniusznak” nevezett -, hevesen bírálták, amiért nem szólalt meg a megtorlás kapcsán, és ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt.

Két éve a hivatalos szíriai médiában egyre gyakrabban mutatták, amint éppen háborús sebesülteket vagy hadiárvákat fogad, illetve különböző társadalmi vagy oktatási rendezvények védnöki tisztét látja el.

A háború első éveiben megalapozatlan híresztelések terjedtek el arról, hogy állítólag elhagyta Szíriát, és Londonba távozott, ahol a gyermekkorát töltötte, vagy pedig a férjét támogató Oroszországba.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »