Aszad bosszut állhat: az ISIL NAGYON MEGFIZET A TERRORIZMUSÉRT

Az Aleppótól keletre és Hama tartományban táborozó szír kormányerők és szövetségeseik közös hadműveletre készülnek a tabakai légibázis ellen – tudatta az iráni Fars hírügynökség. Eszerint a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatait már nem hívták vissza a kelet-aleppói frontra a Hanázir–Itrija útvonal megtisztítása után: most azt a feladatot kapták, hogy a foglalják vissza az tabakai légibázist a kormánnyal szövetséges erők segítségével.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Brutálisan végeztek a kormánykatonákkal

Hírdetés

A bázisért 2014 augusztus közepén indítottak támadást az IÁ katonái, mivel több tucat harci repülőnek, helikopternek, tankoknak és tüzérségi ütegeknek adott otthont. A többhetes összecsapás az iszlamisták győzelmével végződött, ami nagyon érzékenyen érintette a kormányerőket: nem csupán a támaszpontra telepített hadieszközeiket veszítették el, hanem az ország északi részének légterét sem tudták már megfelelően ellenőrizni.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint összesen 500 ember esett el a légibázisért folytatott harcban, a kormányerők 170, a terroristák pedig 346 embert veszítettek. A számoknál is megrendítőbb volt az a videó, amelyet az IÁ tett közzé azoknak a katonáknak a kivégzéséről, akiket al-Tabaka mellett ejtettek foglyul: az alsónadrágra vetkőztetett foglyokat a sivatagban géppisztolyozták le a terroristák.

A mostani támadást az teszi lehetővé, hogy hétfőre a szíriai kormányerők megtisztították az IÁ szélsőségeseitől a Hanázir településen keresztül vezető, kulcsfontosságú aleppói utat, és közben több mint 100 iszlamistával végeztek. Ezzel nemcsak az Aleppó alatt harcoló katonák szárazföldi ellátását tették lehetővé, hanem azt is, hogy szükség esetén erőket csoportosítsanak át a tabakai frontra.

hunhír.info – mno


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »