Assange letiltása az internetről és a Szkripál-féle mérgezési ügy igazi háborút kockáztató propagandaháború részei

Assange letiltása az internetről és a Szkripál-féle mérgezési ügy igazi háborút kockáztató propagandaháború részei

RUSSIA TODAY

John Pilger, a világhírű dokumentumfilmes és tényfeltáró újságíró a Russia Todaynek adott interjújában elmondta: az a tény, hogy a londoni ecuadori nagykövetség elvette Julian Assange internet hozzáférését, az a szólásszabadság és az olyan országok, mint a Nyugatnak nem meghunyászkodó Oroszország  elleni szélesebb körű korlátozó lépések része.

Elmondta, a szélesebb körű háború olyan fő ellenségek ellen megy elsősorban, mint Oroszország és Kína.

A hét elején a londoni ecuadori nagykövetség, amely a WikiLeaks alapító Assange-nak 2012 óta ad menedéket, blokkolta internet hozzáférését és nem enged be hozzá látogatókat. A WikiLeakshez közelálló egyik forrás elmondta az RT-nek, hogy a követség lépése amiatt történt, amiért Julian Assange az ecuadori kormánynak nem tetsző twitter-üzenetet tett közzé Carlos Puigdemont volt katalán elnök németországi letartóztatásáról.

Pilger elmondta, hogy a nyugati média ahelyett, hogy tette volna dolgát, vakon besorolt a hivatalos narratíva mögé és a Salisburyben történt mérgezéses esetet a globális propaganda erőfeszítések részévé tette. A mérgezés után a világ számos országából orosz diplomatákat utasítottak ki mindenfajta bizonyíték nélkül.

Hírdetés

A brit kormány Moszkvát vádolta a volt orosz kém és lánya elleni vegyi támadással.

Assange egyszerűen azt a tényt szögezte le, hogy erre nincs bizonyítéka a londoni kormánynak.

Pilger elmondta, példának hozva fel a Guardian brit lapban erről írt cikket, amely teljes mértékben a hivatalos verziót erősíti, hogy az olyanok, mint a cikk szerzője, James Ball, nem újságírók, mert a nyilvánosság joga megismerni az információkat és azt, hogy mit tesznek a kormányok.

„E háború második része egy igazi háborúról szól. Egy igazi háborúnak nézünk elé, hacsak e propaganda háborún nem látunk keresztül”, jelentette ki.

Leszögezte: a WikiLeaks-et és Assange-t pontosan azért támadják folyamatosan és évek óta, mert elkötelezettek a valódi újságírás mellett. Vagyis azt teszik, amit az igazi újságíróknak kellene tenniük: felelősségre vonni a hatalmon lévőket.

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »