Áruló vagyok? Na és?

Áruló vagyok? Na és?

Ezeknek van képük mandátumáért mosolyogni a magyar választókra.

Mit használ az ékes ábrázat és rendes termet, ha a lélek utálatos? Mondja egy 18. századi udvari tanácsos annak ellenére, hogy nem is ismerhette Cseh Katalint. A magyarokkal ritka ellenséges asszonyság azzal vált ismertté, hogy orvos létére nagyot nevetett azon, hogy egy rádióműsorban Papp Réka Kinga botmixernek nevezte a terhességmegszakítást.

Évek óta nyilvánvaló, hogy a hazai baloldal – együttműködve nemzetközi elvtársaikkal, a globalista hálózattal – az Európai Unió intézményeiben is Magyarország ellen dolgozik. Arra azonban az utóbbi napokig nem volt példa, hogy ezt a tevékenységüket nyíltan és egészen konkrétan elismerjék. Hétfőn este ez is megtörtént, amikor az ATV-ben Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja – aki korábban a nyilvánosság előtt azt hazudta, hogy közgazdász – azzal büszkélkedett: az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól.

Az Egyenes beszéd című műsor vendégeként pedig a politikus arról beszélt, hogy uniós képviselőik, Donáth Anna és Cseh Katalin mit értek el Brüsszelben. Szerinte a két momentumos „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”. Példaként azt mondta Hajnal, hogy korábban szerinte „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”.

A Momentum elnökségi tagja ezek után még markánsabban fogalmazott, mondván, hogy bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak „ilyen súlyos következménye még akkor nem volt”, mert most „egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek”.

Hajnal még egy mondattal ráerősített az elhangzottakra, nehogy bárkinek is kétsége támadjon, hogy mit állított. Donáth Anna és Cseh Katalin brüsszeli tevékenysége kapcsán hozzátette: „Azt gondolom, hogy nekik abban komoly, komoly szerepük volt, hogy ez így alakult.”

Rónai Egon, műsorvezetőként sem hagyhatta ezt szó nélkül, noha az utóbbi időben ennek az ellenkezőjére is számos rossz példát szolgáltatott. Felvetette Hajnalnak, hogy „most nagyon sokan azt mondják a nézőink közül, hogy ez hazaárulás”, de a momentumos politikust ezzel sem tudta jobb belátásra bírni. Sőt a következő ciklusra szóló terveikről azt mondta: „… és kétségkívül kell még eredményeket felmutatni a következő öt évben is, ezen leszünk.”

Emlékszünk, amikor a parlamentben Horn Gyula így védekezett: „Karhatalmista voltam, na és?”

Hírdetés

Egyenes szál vezet tőle mai utódaihoz, akik között a momentumosok is megtalálhatók. Ma így hangzik Horn szövege: Áruló voltam, na és? És ezen a területen további eredményeket akarnak felmutatni a következő öt évben.

A döbbenetes kijelentések mindenki számára világossá tették, hogy a budapesti olimpia megtorpedózásával 2017-ben színre lépett Momentum európai parlamenti képviselői folyamatosan hazánk érdekeivel szemben politizálnak a legalapvetőbb kérdésekben is, így a nekünk járó uniós pénzek visszatartásában is jelentős szerepet vállaltak.

De ez a politikai értelemben hazaárulásnak minősülő tevékenység és szemlélet nem csak a Momentumot jellemzi, az egész baloldalt az összes többi párttal együtt Magyarország ellen dolgozik. A Gyurcsány Ferenc vezette balliberális ellenzék folyamatosan azért lobbizik, hogy Brüsszel megvonja, illetve visszatartsa hazánktól az uniós pénzeket.

Nagy büszkeség, kérem tisztelettel, és tiszta lelkiismeretű, széles mosollyal az arcukon bele tudnak nevetni a szavazók képébe, kérve őket, hogy rájuk szavazzanak. Ez azért különös aljasság, mert a mosoly mögött ott van az a tudat, hogy annak ellenére szavazzatok ránk, hogy rosszat akarunk nektek.

A gyurcsányista Momentum kristálytiszta liberális politikát visz, Brüsszel teljes támogatásával. Migránsbarát, genderista, háborúpárti szándékaik vannak, amit a magyarok szívből elítélnek.

És a legújabb: Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője azt nyilatkozta egy ukrán újságnak, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat el kell venni, a pénz utalását meg kell állítani, és el kell venni Magyarország uniós szavazati jogát is. És ezeknek van képük mandátumáért mosolyogni a magyar választókra.

Jól mondja az udvari tanácsos: Mit használ az ékes ábrázat és rendes termet, ha a lélek utálatos?

Horváth K. József

A szerző újságíró

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »