Árthat a bőrnek a borostás csók

Árthat a bőrnek a borostás csók

A pattanások és mitesszerek a leggyakoribb bőrproblémának számítanak, amelyekkel az emberek többsége élete során legalább egyszer találkozik. Az akne kialakulásának hátterében számos dolog állhat, beleértve a rajtunk kívülálló okokat is. Ugyanakkor vannak olyanok is, amiket egy kis odafigyeléssel elkerülhetünk. Mutatjuk, melyek ezek.

Meglepő lehet, hogy milyen sok kellemes dolgot abba kellene hagynunk, amennyiben hermetikusan védeni akarnánk bőrünket a külső behatásoktól. Szakértők szerint például nem jó ötlet hagyni, hogy a kutyánk rendszeresen nyalogassa az arcunkat. Az eb nyála ugyanis tele van baktériumokkal, melyek a bőrünkre kerülve elszaporodhatnak és pattanásokat okozhatnak, illetve súlyosbíthatják a már meglévőket – írja a Házipatika.com.

A puszilkodás, csókolózás sem ajánlott „mitesszerügyi” szempontból, hiszen elősegítheti a pórusok eltömődését –különösen akkor, ha annak a bőre, akiével az arcunk érintkezik, zsírosabb típusú. Arról nem is beszélve, hogy az erősebb borosta, szakáll, bajusz felkarcolhatja a bőrt, irritációt okozva. Noha a felületi karcolás hamar elmúlik, rövid idő alatt is sérülhet a bőr védőrétege, amely megnövelheti a pórusok elzáródásának, illetve a pattanások és mitesszerek kialakulásának esélyét.

Hírdetés

Egészségügyi szempontból ugyanakkor nem árt tudni néhány praktikus dolgot arról, hogy magunk körül mit tehetünk a tisztább bőrért. Először is fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a telefonunk kijelzőjét, hiszen az gyakran érintkezik az arcunkkal. Sokaknál figyelhető meg, hogy azon az oldalon, amelyiken a telefont tartják, több a pattanásuk, illetve a mitesszerük. Éppen ezért érdemes a mobilunk hátlapját és kijelzőjét is rendszeresen megtisztítani.

Ha a szánk körül van feltűnően sok mitesszerünk, pattanásunk, akkor a fogkrémünk, pontosabban a benne lévő sodium lauryl sulfate (SLS) is lehet a ludas, mely egyesek bőrét irritálhatja. Nekik érdemes kifejezetten SLS-mentes fogkrémet keresni.

Hajat mosni, sampont és hajkondicionálót használni mindig arctisztítás előtt ajánlott, mivel ezekben is lehetnek olyan anyagok, amelyek elzárhatják a pórusokat. Ha viszont hajmosás után tisztítunk arcot, akkor egyúttal ezeket is eltávolítjuk a bőrünkről.

Vannak, akiknél az alváshiány és a krónikus fáradtság nagyon hamar az arcukon is meglátszik, mivel hajlamosabbá teszi a bőrüket a gyulladásokra, emellett pedig a faggyútermelődést is felerősítheti. Ez egy újabb indok arra, hogy kiderítsük, mi okozza az esetleges alvásproblémáinkat, mert ezzel a bőrünket is hatékonyabban óvhatjuk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »