Artériás vérzés és koponyacsont a Fradi-meccsen – megszólalt Zacher Gábor

Artériás vérzés és koponyacsont a Fradi-meccsen – megszólalt Zacher Gábor

A Ferencváros csütörtökön Európa-liga-mérkőzésén a 19. percében ijesztő jelenet zajlott le. Sofiane Diop saját csapattársával fejelt össze, ami után hosszasan ápolták. Kirendelt orvosként Zacher Gábor sietett a segítségére.

A helyszínen látni lehetett, ahogyan a mérkőzésre kirendelt orvosi csapat vezetője, Dr. Zacher Gábor konzultál a negyedik játékvezetővel, illetve a nizzai orvosi stábbal a játékos ápolása után.

Budapest, 2024. október 24.  A sérült Sofiane Diopot, a Nice játékosát ápolják a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - OGC Nice mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én.  MTI/Szigetváry Zsolt

Budapest, 2024. október 24. A sérült Sofiane Diopot, a Nice játékosát ápolják a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – OGC Nice mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Gesztusai alapján úgy tűnt, hogy a játékos lecserélését javasolja, amire látszólag elutasító választ kapott. Ezt igazolja az is, hogy Diop az első félidő hátralévő részét – kötéssel a fején – végigjátszotta. Az esetről Dr. Zacher Gábort kérdezte az nb1.hu.

„Alapvetően a játékos akart visszamenni. Egy nagyjából öt centiméteres, repesztett fejseb volt a szemöldökzug külső részén, amiből volt egy kis artériás vérzés is” – kezdte az egyik legismertebb magyar orvos.

„Már amikor a földön feküdt,

Hírdetés

az arccsontoknak, illetve a koponyacsontnak a szélét is pontosan látni lehetett.

Én úgy gondolom, ilyenkor nem az az elsődleges, hogy visszamegyek és folytatom a focit, hiszen egy ilyen sérülés akár egy labdába fejeléssel is súlyosabbá válhat” – folytatta.

Budapest, 2024. október 24.  Eldar Civic, a Ferencváros (j) és Sofiane Diop, a Nice játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - OGC Nice mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én.  MTI/Szigetváry Zsolt

Budapest, 2024. október 24. Eldar Civic, a Ferencváros (j) és Sofiane Diop, a Nice játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 3. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – OGC Nice mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2024. október 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
A magyar sztárorvos a lapnak tisztázta, hogy „ez nem olyan, mint a boksz, hogy az orvos dönti el, folytatódhat-e a meccs. Az ellátásért mi vagyunk a felelősek, de arról, hogy a játékos visszamegy-e, a csapatorvos, a játékos és a csapatvezetés hoz döntést.

Én magam nem értettem egyet a döntéssel,

de a szabályzat értelmében nem volt beleszólásom” – mondta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »