Ártatlanok a szexuális erőszakkal vádolt mentők

Ártatlanok a szexuális erőszakkal vádolt mentők

Mivel semmiféle bizonyíték nem támasztotta alá V. Szilvia állításait, az ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg.

A Blikk értesülését megerősítette az ügyben érintett ápoló védője is:

„Kézhez kaptam a rendőrségi papírt, ez volt az egyetlen logikus döntés. Én és ügyfelem végig tudtuk, hogy nem történt bűncselekmény, és ezt végül a rendőrségi vizsgálat is bebizonyította.”

– mondta a lapnak dr. Féja András, az egyik megvádolt mentőápolót képviselő ügyvéd. 

Hírdetés

Így valószínűleg már csak hetek kérdése, és a két érintett­ mentődolgozó visszatérhet munkájához. A mentőszolgálatnál korábban azt mondták: ha bebizonyosodik a két férfi ártatlansága, visszavárják őket.

Mint ismert, 2016. november 9-én az egyik budai gyermekotthon 15 éves lakójához riasztották a mentőket. A kiérkező két egészségügyi dolgozó hiába próbálta rávenni a lányt, hogy menjen velük, ellenállt, megfenyegette őket: bosszút áll, ha elviszik. Végül sikerült a lányt betessékelni az autóba, és elindultak vele az egyik pesti kórház felé. A budai Vár tövében azonban kénytelenek voltak megállni, mert a lány hányt. Állítása szerint ekkor a két mentő először végigtapogatták a testét, majd felszólította, hogy szexuálisan elégítse ki őket. Az erősen alkohol és kábítószer hatása alatt álló tinit végül a mentők átadták a kórházban az ügyeletes orvosnak és nővérnek.

A klinikán Szilvia senkinek nem jelezte az erőszakot, csupán miután visszatért az otthonba, a társainak és a nevelőjének adta elő történetét.

Tavaly decemberben a két mentődolgozót előzetes letartóztatásba helyezték, ellenük lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Amennyiben V. Szilvia valóban nem mondott igazat, akkor két rendbeli hamis vád miatt kell felelnie.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »