Ártatlannak tartja magát a pedofíliáért elítélt apa

Ártatlannak tartja magát a pedofíliáért elítélt apa

Exkluzív interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának az a nevelőapa, akit néhány napja ítéltek el pedofília miatt. A vád szerint 2013 és 2014 között több alkalommal, hőmérővel molesztálta tízéves nevelt lányát.

„Én is elítélem az ilyet, nemhogy én megcsináljam. Úgyhogy akkor, mivel tudtam, hogy milyen körülmény meg milyen emberi sors vár az ilyen emberekre bent, mert voltam már előtte büntetve, és láttam, hogy miket csinálnak az ilyen emberekkel, hát azért kétségbeestem” – mondta Dobronyi János.

A férfi kétségbeesésében felvágta az ereit, a mentők azonban megmentették, de a börtönt nem kerülhette el. A férfi első fokon hét évet kapott folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt, de hazamehetett a börtönből, mivel három évet töltött előzetes letartóztatásban. Az elsőfokú ítélet után házi őrizetbe került.

„Azért három évet bent tölteni előzetesben nem egy leányálom. Idegileg, lelkileg az ember megtörik” – mesélte a férfi, aki szerint a bíró sem hisz abban, hogy bűnös. Dobronyi ügyvédjével fellebbezett az ítélet ellen.

Hírdetés

Szeszták Ferenc ügyvéd szerint védencének körülbelül másfél évet kell még letöltenie szabadságvesztésben, ha figyelembe veszi, hogy a férfi három évet ült előzetesben, valamint néhány hónapot házi őrizetben, és a kedvezményeket is beleszámítja.

„De ehhez hozzá kell tenni, hogy ez az ítélet csak akkor jó, ha valaki bűnös. És a mi álláspontunk – igazodva a védencem álláspontjához –, hogy ő nem követte el a bűncselekményt” – mondta az ügyvéd.

Dobronyi állítja: volt élettársa azért vádolta meg ilyen súlyos bűncselekményekkel, mert miután az asszony többször megcsalta, el akarta hagyni, és magával akarta vinni hároméves közös gyereküket is.

A Riasztás stábjának azt mondta: ártatlan, és ezt be akarja bizonyítani ország-világ előtt. A részleteket az este kilenc órakor kezdődő műsorban láthatják a Hír TV-n.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »